Feestelijke opening van het Inspiratielab Oosterhout

Op vrijdag 23 juni om 16.00 uur opent het Inspiratielab op het Galvanitasterrein feestelijk haar deuren. Het Inspiratielab is een burgerinitiatief dat na Someren en Venray nu ook in Oosterhout van start is gegaan. Het lab biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar, waar ze kunnen ontspannen, bewegen en creatieve activiteiten kunnen ondernemen. Het doel is om interessante gesprekken en echte contacten te stimuleren, iets waar veel behoefte aan is in deze tijd.

Het Inspiratielab biedt diverse mogelijkheden, zoals muziek maken, sporten, gamen, 3D-printen en gewoon lekker lummelen. Het is een plek waar jongeren kunnen ontspannen, praten met leeftijdsgenoten en vrijwilligers, en waar ze hun talenten en creativiteit kunnen ontdekken en ontwikkelen. Het Inspiratielab draagt bij aan de mentale veerkracht van jongeren en biedt hen een veilige plek om gevoelens bespreekbaar te maken.

De feestelijke opening van het Inspiratielab wordt georganiseerd door leerlingen van Curio/Effent. Het programma is samengesteld met inbreng van leerlingen van verschillende scholen. Tijdens de opening kunnen bezoekers genieten van lekkernijen verzorgd door lokale ondernemers. Het Inspiratielab is bereikbaar via de Eikdijk op het Galvanitasterrein. Meer informatie en openingstijden zijn te vinden op de website inspiratie-lab.nl en op het Instagram-account inspiratielab_oosterhout.

Foto: Inspiratielab