Oosterhoutse Kermis

Van 18 t/m 23 augustus samen plezier beleven op de Oosterhoutse kermis

Op vrijdag 18 augustus start de Oosterhoutse Kermis! Om 19.00 uur wordt de kermis officieel geopend door wethouder Dees Melsen bij het kermiscafé. Dit jaar zijn er ruim 50 attracties. De attracties Wonder Wold, Snowjet en Zanzibar zijn nieuw dit jaar. Er zijn weer Kaaise Knallers te winnen, er is een gezellig randprogramma georganiseerd en als klap op de vuurpijl zal de kermis met een vuurwerkshow worden afgesloten. De kermis staat dit jaar weer op het Slotjesveld en op de Markt.

Wethouder Dees Melsen kijkt uit naar de kermis. “Het belooft weer een geslaagde kermis te worden. Het is een feest waar veel inwoners jaarlijks naar uitkijken. Het brengt gezelligheid en leven in de stad voor jong en oud. Er is weer een gevarieerd programma samengesteld. De stad belooft weer te gaan bruisen tijdens de Oosterhoutse kermis”, aldus de wethouder evenementen.

Randprogramma

Tijdens de Oosterhoutse kermis zijn er genoeg activiteiten te beleven. De kermis begint vrijdag 18 augustus van 19:00 – 19:15 uur met het Oosterhouts (gratis) kwartiertje. Op zaterdag brengt een draak een bezoek aan de kermis op de Markt en op het Slotjesveld. De draak vind je ook op andere dagen op de kermis. Op zondag, maandag en woensdag is Clown Milko weer van de partij. Op dinsdag vindt er een Hollandse Avond plaats op de Markt. Woensdag wordt de kermis afgesloten met een vuurwerkshow. Kortom, naast alle attracties is er weer genoeg te beleven. Op www.oosterhout.nl/kermis is meer informatie te vinden over de verschillende attracties.

Prikkelarme kermis

Vrijdag 18 augustus van 16.00 – 19.00 uur kunnen kinderen en volwassenen, die moeite hebben met het verwerken van prikkels, genieten van de kermis. Er zijn dan zo min mogelijk rook- en lichtflitsen en de muziek is gedempt. Daarnaast krijgen de bezoekers ruim de tijd om in en uit de attractie te stappen. Ook draaien de attracties, indien mogelijk, op aangepaste snelheden.

Kaaise knaller

De gemeente Oosterhout geeft dit jaar weer Kaaise Knallers weg. Een Kaaise Knaller is een strippenkaart die 1x gratis toegang geeft tot verschillende attracties en lekkernijen op de Oosterhoutse kermis. Via de Facebookpagina @Oosterhoutse Kermis en het Instagramaccount @OosterhoutseKermis kunnen inwoners Kaaise Knallers winnen door mee te doen aan de challenges die gedurende de kermis dagelijks op de kanalen worden gedeeld.

Verdere informatie

Het parkeerterrein Slotjesveld is vanaf maandag 14 augustus niet meer beschikbaar om te parkeren vanwege de opbouw van de kermis. De weekmarkt van zaterdag 19 augustus staat op het Basiliekplein in plaats van de Markt.