Monumenten Fietstocht

Op zondag 10 september organiseert de Stichting Oosterhoutse Fietsdagen  samen met Open Monumentendag weer een gezellige fietstocht langs een aantal monumenten in de regio.  Dit jaar staat het thema ‘levend erfgoed’ centraal tijdens Open Monumentendag. De monumententocht gaat deze keer langs allerlei gemeentelijke- en rijksmonumenten in Geertruidenberg, Raamsdonk, Raamsdonksveer en Waspik.
Het betreft veelal oude boerderijen, woonhuizen en bijzondere gebouwen waarvan er heel veel zijn in gemeente Geertruidenberg. En bezoek het wagenmakerij museum onderweg (gratis toegang voor onze fietsers).
Tenslotte komt de route langs de Slotbossetoren, de ruïne van Kasteel Strijen. Boogschieters en zwaardvechters geven die dag daar demonstraties.U kunt kiezen tussen routes van 25 of 45 kilometer. En natuurlijk is er tijd voor een terrasje of picknick onderweg.Deelname aan de monumentenfietstocht kost slechts €5,- per persoon. Kinderen tot 16 jaar fietsen gratis mee.  Inschrijven en starten kan van 10.00 tot 13.00 uur bij Floralia Park aan de Beneluxweg.  Routes zijn beschikbaar in GPS en op papier. Dus laat je verrassen en fiets mee.

Foto: Stichting Oosterhoutse Fietsdagen