Startslot voor verkiezing stadsfotograaf

Een opmerkelijk moment in Oosterhout: er klonk geen startschot maar de wethouder hanteerde een startslot om de verkiezing van de derde Stadsfotograaf te openen.

Verkiezing officieel van start

Wethouder Willem Jan van der Zanden heeft op zaterdag 2 september de stembus op slot gedaan waarin Oosterhouters hun stemkaart voor de nieuwe stadsfotograaf kunnen stoppen. Van te voren overtuigde hij er zich van dat de oranje stembus bij Theek5 leeg was.

Fotografisch talent

De bijzondere zoektocht naar fotografisch talent begon in maart van dit jaar en heeft twee uitzonderlijke finalisten opgeleverd: Anne Marie Rasenberg en Bianca Dijck. Hun werken belichamen het thema: ‘Klimaatadaptatie; aanpassen aan ander weer’. Hun foto’s kunnen de hele maand september in Theek5 bewonderd worden. Maar ook digitaal zijn zij te bekijken op https://www.stadsfotograaf-oosterhout.nl. De beide fotografen hebben daarbij ook een filmpje gemaakt waarin zij zichzelf en hun werk voorstellen.

Stemmen

Heel Oosterhout mag een stem uitbrengen. Stemmen kun je zowel met een stemkaart in Theek5 in De Bussel of digitaal via WhatsApp. Meer informatie over de fotografen en het stemmen lees je op https://www.stadsfotograaf-oosterhout.nl

De fotograaf die de meeste publieksstemmen krijgt wordt de derde Stadsfotograaf van Oosterhout.

Uitslag

Op 30 september wordt het slot van de stembus geopend en worden de papieren en digitale stemmen geteld. De dag erna, op zondag 1 oktober, wordt om 13.00 uur de winnaar bekendgemaakt in het leescafé van Theek5. Dan wordt ook afscheid genomen van de huidige stadsfotograaf Marco Broos.

Fotografie: Stichting Initiatief Stadsfotograaf