Mr. Graffiti maakt gebouwtjes weer mooi.

Mr.Graffiti maakt bekladde gebouwtjes aan Vrachelse Heide in Oosterhout weer mooi

Aan het bosgebied van de Vrachelse Heide in Oosterhout veranderde kunstenaar Mr.Graffiti (Joris ten Vaarwerk) afgelopen week met graffiti bekladde huisjes van Brabant Water in fraaie kunstwerken. Zo zijn er nu beschilderingen te vinden van bosdieren en natuurtaferelen.

Dit initiatief wordt gefinancierd door gemeente Oosterhout, Brabant Water en streeknetwerk LandStad De Baronie. LandStad De Baronie is de initiatiefnemer en heeft zich laten inspireren door kastjes in het centrum van Breda en Baarle-Nassau, die zijn voorzien van historische afbeeldingen. Voor de beschildering van de Oosterhoutse gebouwtjes is gekozen voor afbeeldingen met een natuurlijk karakter, omdat LandStad zich vooral richt op het landelijk gebied.

Wethouder Dees Melsen: “Ik ben erg te spreken over het resultaat. Ik zou graag laten onderzoeken of deze actie ook elders in het buitengebied een vervolg kan krijgen.” Ondertussen zijn er ook plannen in de maak voor het verfraaien van gebouwtjes in het centrum.

LandStad-voorzitter Bert Kandel: “Dit initiatief kan ook in de zes andere Baroniegemeenten een vervolg krijgen. Er worden nog drie objecten van Brabant Water voorzien van uitingen van andere kunstenaars.”

Passanten in het bos reageren louter positief. Wel zijn er zorgen over bekladding. Om dat te voorkomen brengt Brabant Water een coating aan.

Fotografie: Gemeente Oosterhout