Maak kennis met Santiago de Compostela

Heb je altijd al een keertje willen wandelen of fietsen naar Santiago de Compostela, maar weet je niet precies wat daar allemaal voor nodig is?

Dan is het volgende misschien iets voor je.

Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (NGSJ) regio Breda-Tilburg, organiseert op zaterdag 18 november een informatiemiddag voor mensen die deze wandeling willen lopen of de afstand per fiets af willen leggen.

De NGSJ is een vereniging van mensen met belangstelling voor de pelgrimsstad Santiago de Compostela in al zijn aspecten zoals: de tocht ernaartoe, de kunst en cultuur onderweg, de evt. religieuze dimensie of gewoon het avontuur.

Of je nu jong of oud bent, te voet of op de fiets gaat, in één keer of in etappes, vertrekt vanuit je woonplaats of ergens in België, Frankrijk of Spanje, zij kunnen je helpen met alles.

Op deze middag kan je kennismaken met mensen die je alles over deze tocht kunnen vertellen. Zo staan er mensen met een complete wandel- en fietsuitrusting, is er een stand met informatie over de verschillende routes, over de overnachtingen onderweg en over de voorbereiding voor de tocht naar Santiago.

De middag wordt voorafgegaan door een lezing van Evert Meijs.

Evert Meijs is een man met veel passie en veel interesses. Evert is onder andere een gepassioneerd molenaar in Hamont-Achel, beiaardier in de torens van Geldrop, Schijndel, Son en Valkenswaard en hij is sinds 2009 redacteur voor het plaatselijk weekblad.

Hij had altijd al een passie voor de camino naar Santiago, maar had nooit tijd om deze te lopen. Maar in 2022 was het dan toch zover. Vanuit zijn woonplaats Valkenswaard liep hij naar Santiago de Compostella.

Op deze middag kan je zijn ervaringen over deze tocht horen.

De middag wordt gehouden in het Wijkcentrum De Slotjes, Slotjesveld 15 in Oosterhout.

De toegang is gratis en de zaal is open vanaf 13.30 uur. De lezing van André Brouwer begint om 14.00 uur.

Iedereen is van harte welkom op deze informatiemiddag en wordt ontvangen met een kopje koffie/thee, op rekening van het Genootschap. De bar is de hele middag open, wel voor eigen rekening.

Voor meer informatie over deze middag kunt u terecht bij de secretaris van de regio Breda-Tilburg van het Genootschap:  regio.breda-tilburg@santiago.nl