Oosterhout wint door Houdini act

Zondag 10 december de wedstrijd VV Oosterhout – SC Emma.

Op sportpark ‘De Contreie’ passeerde in 90 minuten alles waar voetballiefhebbers wel en niet voor naar een wedstrijd komen kijken, een jonge scheidsrechter Owen Struijk die foutjes maakte, het af en toe moeilijk had en uiteindelijk toch zijn zaakjes onder controle had. Twee debutanten aan VV Oosterhout zijde, Jussi van Helvoort en Sander Koolen.
SC Emma manifesteerde zich als een fysieke ploeg die overal kort bovenop probeerde te zitten. Dit lukte de eerste helft beter dan in de tweede toen VV Oosterhout meer ruimte kreeg om te voetballen en ook meer op het randje ging spelen.

De eerste 10 minuten waren voor VV Oosterhout in de 7de minuut maakte de keeper van SC Emma, Eyup Serhan Tenekecioglu hands buiten de 16 meter, de scheidsrechter bestrafte dit met geel waar het volgens de regels rood had moeten zijn. In de 10de minuut liet Wesley Stadhouders zich verrassen door ‘pain in the ass’ Bayram Akyon, hij pikte Wesley de bal af en liet Krystian Burzynski kansloos in de korte hoek 0-1. In de 15de minuut een overtreding van Lorenz Mowlabaks op Kevin Tempelaars. Matthew Coenraadts legde de vrije trap op de voet van Danny Hoefnagels die de bal langs de kansloze Eyup kegelde 1-1. In de 30ste minuut werd Danny onreglementair ten val gebracht in de 16 meter. Matthew wist de toegekende strafschop echter niet te benutten. Even later wist Bayram Akyon Kevin Tempelaars te verschalken en Krystian wederom kansloos te laten 1-2.

De tweede helft was voor VV Oosterhout.
Diae Abjij kreeg in de 56ste en 58ste minuut 2 dotten van kansen die hij niet wist te verzilveren. Het werd een wedstrijd waarbij SC Emma af en toe nog uit kon breken. Het was echter vv Oosterhout dat steeds meer op de deur ging kloppen en alle middelen, net als SC Emma overigens, inzette om een resultaat te behalen. De kleine opstootjes stapelden zich op maar gelukkig hield de scheidsrechter zijn hoofd koel.

In de 83ste minuut werd Wesley naar de grond gewerkt en raakte hij onbedoeld geblesseerd aan zijn hoofd, er volgde en opstootje en de scheidsrechter besloot tot een afkoelperiode. Na de hervatting een als uit de as herrezen sfinx, VV Oosterhout. De druk op het doel van SC Emma werd onhoudbaar. In de 87ste minuut regen de hoekschoppen zich aaneen. De derde van Matthew kwam perfect op het hoofd van Danny die hem miraculeus binnenkopte 2-2. Twee minuten later weer een hoekschop van Matthew en weer een rake kopbal van Danny. Tijdens het juichen daarna sloeg voor Danny het noodlot toe, hij deed dat zo uitbundig dat zijn schouder uit de kom ging.

Volgende week zondag een inhaal uitwedstrijd tegen WSJ uit Tilburg aanvang daar 14.00 uur.