Help Floraliapark het theehuis te behouden

Ook de mensen van het Floralia park waren onaangenaam verrast door het nieuws in de krant dat het Theehuis in het Floralia Park voorlopig op slot blijft en niet gerestaureerd gaat worden. Dat besloten is de trap te verwijderen en de boel op slot te houden voor de komende jaren.

Waar ze wel blij van worden, zijn al die reacties. Mensen in Oosterhout die het belangrijk vinden dat het Theehuis bewaard blijft voor de toekomst. Omdat het zo’n bijzonder gebouwtje is met een bijzonder verhaal.

Zij snappen dat geld maar één keer uitgegeven kan worden. Toch zouden ze het heel erg jammer vinden als het theehuis de komende jaren door verwaarlozing verpauperd. Dat het theehuis verloren gaat voor de Oosterhoutse geschiedenis.

Ze hebben al heel wat spontane ideeën voorbij zien komen op sociale media. Ideeën voor het behoud van dit historische bouwwerk.

Een inzameling via crowdfunding, een fancy fair ten gunste van restauratie en onderhoud, een samenwerking met opleidingsinstituten, sponsoring.

Al deze creatieve ideeën brengen hun tot een oproep; mensen die serieus willen meedenken over mogelijkheden tot behoud van het theehuis, contact op te nemen met Floralia Park. Om samen te bekijken hoe vanuit de Oosterhoutse samenleving een reddingsplan voor het theehuis gemaakt kan worden.

Dus heb jij goede ideeën, plannen, slimme connecties of misschien wel een heel dikke portemonnee én vind je het belangrijk om over het behoud van het theehuis mee te denken, stuur dan een berichtje naar info@floraliapark.nl of bel tijdens kantooruren met 06-39173400.

Foto: Floraliapark