Vrijdagavond 22 december Nightfever-Light in de Basiliek

Op vrijdagavond 22 december staan de deuren van de Basiliek aan de Markt van 19.00 tot 22.00 uur open voor iedereen die een moment van rust en bezinning zoekt.

Bezinning

Mensen kunnen de kerk binnen komen en weggaan wanneer ze dat zelf willen. Ze kunnen er een kaarsje opsteken, even zitten, of een intentie schrijven. Ondertussen worden liederen gezongen, klinken er meditatieve teksten en zijn er regelmatig momenten van stilte.

Avondgebed

Mochten mensen met een priester of dominee willen praten dan kan dat ook. Om 21.30 uur is er een afsluitend avondgebed. De afgelopen jaren bezochten honderden mensen de Nightfever die zich geraakt voelden door de laagdrempelige mogelijkheid voor rust, meditatie en gesprek.

De avond is een initiatief van de Gemeenschap Chemin Neuf (Paulusabdij), de H. Catharinaparochie, de Protestantse Gemeente Oosterhout en de Oosterhoutse kloostergemeenschappen.

foto: organisatie Nightfever