Houtse Boom en Houtse Duim

Tijdens het Houts Nieuwjaarscafé kreeg Jan Berende de “Houtse Boom” uitgereikt. Deze onderscheiding is in het leven geroepen voor vrijwilligers die zich langduring inzetten voor de Houtse gemeenschap. Den Hout heeft door het jaar heen heel wat activiteiten zoals Paaspop, maar ook de Kerststallen, de Jaarmarkt en bv Festival onder de Bomen. Zonder vrijwilligers zou DenHout dergelijke grote evenementen niet kunnen organiseren.

Houtse Duim

Een duimpje, we kennen de uitdrukking allemaal van sociale media. Het betekent “goed gedaan”. In den Hout hebben ze er een jaarlijkse prijs van gemaakt, voor jonge vrijwilligers (tot 25 jaar) die uitstekend hun best hebben gedaan in het taak als vrijwilliger. Het is een aanmoedigingsprijs: de “Houtse Duim”. Het betekent zoveel als – ga zo door. Dit jaar was de winnaar Teun Plasman (23). Beide winnaar ontvingen de prijs uit handen van Burgemeester Mark Buijs.

Bron Foto: ©Houtse Boom