NL-Alert app, essentieel voor het grensgebied.

Installeer de nieuwe NL-Alert app, zo heb je altijd informatie bij een noodsituatie.

Met de NL-Alert app ontvangt iedereen die b.v. vaak dicht bij de grens is, altijd een NL-Alert bij een noodsituatie. Dat was nog niet altijd het geval, omdat hun telefoon soms verbonden is met een buitenlandse zendmast. Die zenden geen NL-Alert uit.

Ook heeft de app extra toegankelijkheidsfuncties die NL-Alert duidelijker maken voor mensen met een visuele of auditieve beperking. De NL-Alert app is te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. 

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je informeert bij noodsituaties. Je ontvangt NL-Alert als noodmelding op je mobiele telefoon. Deze worden verzonden via Nederlandse zendmasten. Het kan dus zijn, als je in het grensgebied verblijft, dat je telefoon overschakelt op een buitenlandse zendmast, die het NL-Alert NIET uitzendt.

De app brengt hier nu verandering in. Want de app stuurt het NL-Alert direct naar je telefoon, ongeacht de zendmast waar je op dat moment gebruik van maakt. Wil je ook NL-Alerts ontvangen als je mobiele telefoon verbinding heeft met een buitenlandse zendmast? Download de app en zorg dat je verbonden bent met mobiel internet.