Kick off project: 80 jaar vrijheid in Oosterhout.

https://www.youtube.com/watch?v=bBuv0d5TFFc&t=333s

16 januari is het project van start gegaan in De Bussel, met een aantal inspirerende sprekers, met de oproep aan iedereen om mee te doen met het ontwikkelen van initiatieven voor het vieren van: 80 jaar vrijheid in Oosterhout.

In oktober-november 2024, vieren we dat Oosterhout 80 jaar geleden bevrijd is. 80 jaar mogen leven in vrijheid, dat is bijzonder. Kijk maar eens om je heen. In de wereld van vandaag zie je nog steeds verschrikkelijke dingen gebeuren. Leven in vrede is misschien wel ons grootste bezit.

Hier zal uitgebreid aandacht aan besteed worden, het liefst samen met zoveel mogelijk Oosterhouters. De gemeente Oosterhout gaat dit coördineren, in samenwerking met Theek5. Iedereen kan zijn of haar activiteit rondom het thema vrijheid kan aanmelden. Dit project vindt plaats tussen 28 oktober 2024 en 5 mei 2025.

Speciale aandacht is er voor de week van Oosterhoutse bevrijding. Die begint officieel op 28 oktober met de bevrijding van Dorst en eindigt 4 november met de bevrijding van Den Hout.

De gemeente is initiatiefnemer van het project, Theek5 voert het uit. Wil jij meedoen door iets te organiseren? klik op https://doemee.oosterhout.nl/en/projects/80-jaar-leven-in-vrijheid

Bron tekst: project 80 jaar bevrijding Oosterhout. Bron foto: Gemeente Oosterhout / Theek5