Plastic Soft Cup Bekers in de recycling

Kaaiendonk brengt bekers naar de bar!

De Kaaiendonkse horeca heeft besloten het systeem van soft cups (gerecycled en recyclebaar weggooi plastic) te omarmen, niet alleen voor de caranavalsdagen maar ook voor de voorfeesten en andere evenementen voor het komend jaar zoals bv Koningsnacht, Parkfeest etc.

Tijdens het afgelopen Parkfeest hebben Oosterhouters er al aan kunnen wennen, maar we zetten hier alles nog eens op een rijtje.

Je komt de kroeg binnen en gaat bestellen, (je hebt nog geen beker) bij je eerste bestelling betaal je een milieu bijdrage van 1,50 extra en krijgt daarvoor twee bekers (b.v. voor jou en je partner). Deze bekers laat je vullen en je geeft ze, leeg en gebruikt, weer af aan de bar de volgende keer als je wat wilt bestellen. Dan gooit de kroeg die bekers weg (die worden in een grote perscontainer vernietigd) en krijg jij een schone, nieuwe beker. Aan het eind van de avond lever je jouw beker in bij de bar en ontvang je een bekermuntje.

Dit bekermuntje kun je bij een volgend evenement weer inleveren voor een nieuwe beker. Ben je je bekers of het muntje kwijt, dan betaal je gewoon weer 1,50 extra aan de bar.

Wil je een rondje geven, dan hebben de meeste zaken ook pitchers zodat je je vrienden uit de pitcher kunt bijvullen. Even wennen lijkt me. En beter voor het milieu? Dat zal moeten blijken……..

Bron Foto: OCS