MidZuid bestaat 70 jaar

Op zondag 21 januari bestond MidZuid 70 jaar. Op maandag 22 januari is dit heugelijke feit gevierd met alle collega’s en het bestuur van MidZuid.

De vier gemeenten Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout werken met elkaar samen in de Gemeenschappelijke regeling Werkbedrijf Arbeid Voor Allen (WAVA).

Voor Oosterhouters zijn de namen WAVA, daarna !GO en sinds 2019 de naam MidZuid B.V. een begrip. De dagelijkse leiding van het sociaal werk- en ontwikkelbedrijf MidZuid is in handen van Algemeen directeur Jos Rooijmans. Zij helpen mensen aan het werk die een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hebben en hierdoor niet zelfstandig aan het werk kunnen (blijven).


In 1954 is MidZuid opgericht, toen nog onder de naam WAVA. De manier van werken is in de afgelopen 70 jaar wel aanzienlijk veranderd. Het werken staat nog steeds centraal. Maar niet alleen de output van het werk is belangrijk. De mens, het plezier en de persoonlijke groei die zij uit het werk halen is belangrijker dan ooit. MidZuid heeft een ontwikkeling doorgemaakt van collectieve werkvoorziening naar focus op het individu. Er wordt gekeken naar wat een persoon wil en nodig heeft. Werk is meer dan alleen je boterham verdienen.

Om met de collega’s en het bestuur van MidZuid het 70-jarig bestaan te vieren is er op maandag 22 januari een fototentoonstelling geopend. Er zijn foto’s te bezichtigingen van 1954 tot nu. Een mooi eerbetoon aan alle collega’s die werken en hebben gewerkt bij MidZuid. De diversiteit in werk is goed te zien in de foto’s. Benieuwd naar de fototentoonstelling? Zaterdag 16 maart opent MidZuid haar deuren voor publiek

Bron foto: MidZuid