IVN Vogelwandeling – Kent u uw vogels?

Op zondag 28 januari wandelen de natuurgidsen van IVN Mark en Donge door het Zaartpark in Breda.

De natuurgidsen proberen tijdens deze tocht van ca 2 uur, de vogelkennis wat op te frissen. Welke soorten vogels er dit jaar in het Zaartpark te vinden zijn is afwachten. Het park is een van de meest waterrijke parken van Breda; de Zaart en de Aa of Weerijs stromen erdoor. In het park komen veel vogels voor die we in de winter in onze tuinen ook kunnen zien.

Bij de vogeltelling in 2001 stond de spreeuw nog op nummer drie van de lijst en die is nu uit de top-10 verdwenen. De huismus en de koolmees staan bovenaan in de lijst van meest voorkomende vogels.De Nationale Tuinvogeltelling is elk jaar in het laatste weekend van januari en wordt overal in Nederland rond dezelfde tijd gehouden. Alle tellingen samen geven een beeld van de aantallen vogels die op dat moment in Nederlandse tuinen zijn. Zo kan men de ontwikkelingen van Nederlandse broedvogels goed in de gaten houden.

Als u op zondag 28 januari mee wilt wandelen, moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie.  De wandeling start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op https://www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten

Bron foto: IVN