Met carnaval Crowd Control en monitoring in de Klappeijstraat

Tijdens Carnaval maken we samen veel plezier, maar dit moet ook veilig, voor horeca en bezoekers. Daarom heeft de gemeente in samenwerking met de horeca een aantal maatregelen gepland.

Vooral De Klappeijstraat is dé plek om samen te komen en de gezelligheid op te zoeken. Maar het wordt daar ook soms te druk om veilig te kunnen feesten. Daarom gaat de gemeente crowd control en monitoring toepassen om de stroom feestvierders in goede banen te leiden. Zo wordt er gezorgd voor een veilige carnavalsviering.

Wat betekent dit concreet?

Op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 18:00 uur op vrijdag en zaterdag en vanaf 16:00 uur op zondag als er veel carnavalsvierders in de Klappeijstraat worden verwacht, wordt er extra toezicht en beveiliging ingezet. Met carnaval 2023 waren er naar schatting iedere dag 10.000 bezoekers in de stad en op zondag zelfs ca 15.000. Op de momenten dat het té druk dreigt te worden, zal de Klappeijstraat afgezet worden. Voor iedere persoon die de Klappeijstraat verlaat, mag er dan weer iemand naar binnen.

Dit zal niet alleen de feestvreugde vergroten, maar zeker zo belangrijk, ook de hulpdiensten voldoende ruimte geven in geval van een calamiteit in de Klappeijstraat. Verschillende signalen van uitbaters van kroegen over de drukte tijdens Elluf Elluf hebben ertoe geleid om er gezamenlijk voor te zorgen dat iedereen veilig en onbezorgd carnaval kan vieren.

Bron: OCS