Kim Koumans genomineerd voor Vrouw in de Media Award 2023 Noord-Brabant.

Tot en met 14 februari kan er op de genomineerden per provincie gestemd worden op vrouwindemedia.nl. De winnaars doen mee voor de landelijke Vrouw in de Media Award 2023.

Kim Koumans is één van de 9 Brabantse genomineerden. In 2021 komt klokkenluider Kim Koumans als eerste professionele danseres naar buiten met ervaringen van ernstig wangedrag, seksueel misbruik, systematische vernedering en manipulatie in de danssector. Sindsdien is Kimhet aanspreekpunt voor zowel onderzoekers als slachtoffers. Ze is het gezicht en voorvechter van een veilig dansklimaat en pleitbezorger voor structurele veranderingen.

Vanuit eigen kracht realiseerde ze het onafhankelijk danssector-breed onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS, waarvan ondertussen een grootschalig schokkend rapport is uitgekomen. In april verscheen de driedelige documentaireserie Dansen voor je leven van BNNVARA. Het verhaal van Kim Koumans is de rode draad in de documentaire.     

Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd op radio, televisie, in kranten en in digitaal nieuws. Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Bron foto: Kim Koumans