” Ut in Zak & Askruis”

Het is zaterdag 10 februari 2024 in alle vroegte – de vogeltjes liggen nog te slapen. Echter werd deze ochtendrust bruut doch feestelijk verstoord door Ut Kaaiendonks Kepelleke d’Askruizen. Theo werd in alle vroegte gewekt met een heerlijk stukske dweilmuziek. De mannen van d’Askruizen reikten namelijk hun roemruchte ‘Ut in Zak & Askruis’ uit aan Oud-Kaaise-Dweildag-Voorzitter Theo Poortvliet.

Na 19 edities vond Theo dat hij wel was uitgedweild, maar de vraag is natuurlijk of hij wel doorheeft wat dat voor hem betekent? Dat wordt bij de volgende Kaaise Dweildag dweilen met de kraan open en huilen met de pet op. Ut Kepelleke – wat overigens nog nooit officieel heeft meegedaan aan diejen dweildag – wil Theo graag bedanken voor al zijn inspanningen maar hem ook een hart onder de riem steken in de dweilloze tijden die voor hem in het verschiet liggen.

De vraag is natuurlijk of er op tijd een nieuwe voorzitter gevonden wordt voor de Kaaise Dweildag, maar wij gaan er vanuit dat het Kaaise dweilfenomeen in goede handen terecht komt zodat het tot in lengte van dagen de Kaaienschijters klaar kan stomen voor de carnaval!

Bron: d’Askruizen