80 jaar DDay in Normandië

De Stichting documentatiegroep 1940-1945 organiseert samen met History on Site uit Breda organiseert in samenwerking met de Stichtin History on Site op 4 juni 2024 een 4 daagse reis naar de invasiestranden in Normandie.

Daar waar onze bevrijding is begonnen 80 jaar geleden op 6 juni worden belangrijke historische plaatsen van de invasie bezocht. De namen van deze plaatsen spreken tot de verbeelding van mensen die er over gehoord hebben. Zo wordt er een bezoek gebracht aan Peagasus Bridge, Omaha Beach, Utha Beach, St. Mere Eglise, Arromanches, het US Cemetery en natuurlijk het prachtige middeleeuwse stadje Bayeux

In de aanloop naar 80 jaar bevrijding in het zuiden van Nederland gedurende de herfst van dit jaar een mooie gelegenheid om aan den lijve te ondervinden wat er allemaal aan onze bevrijding vooraf is gegaan. Iedereen mag inschrijven voor deze excursiereis. Een deskundige Nederlandse gids zal deze reis begeleiden en onderweg zorgen voor gedetailleerde informatie.

Lest we forget”. Voor nu en altijd.

Meer informatie: E-mail fsander@tiscali.nl – Tel: 06-23942521