Drie raadsleden Gemeentebelangen verlaten de fractie

Oosterhout: Vanavond hebben Bianca Buinsters-van Bragt, Ziya Içli en Cynthia Martens bekend gemaakt dat zij uit de fractie Gemeentebelangen stappen. Het drietal gaat verder als onafhankelijke fractie onder de naam Samen voor Oosterhout (SVO) .

In het persbericht melden zij: “Wij zijn dankbaar voor de mogelijkheden die wij hebben gehad om namens Gemeentebelangen de Oosterhoutse gemeenschap te vertegenwoordigen.
Na zorgvuldige overwegingen zijn wij echter tot de conclusie gekomen dat het voor ons beter is met zijn drieën verder te gaan. We zullen het college van B en W en de Coalitie wel blijven steunen.”

Reactie
Bianca Buinsters van Bragt zegt tegen Oosterhout Vandaag in een reactie: “Ons besluit staat helemaal los van de tijdelijke invulling van de functie van Walther Hoosemans. We merken dat we de laatste maanden uit elkaar gegroeid zijn. We hebben er als drietal heel lang over nagedacht. Het is immers niet zomaar een beslissing. Zoals in het persbericht gemeld blijven we de coalitie steunen”.

Achterblijvers
Marie Dujardin Rombouts treedt vanavond op als woordvoerster van de vijf fractieleden die achterblijven. “ Wij vinden het heel jammer dat het zo gelopen is. Het heeft inderdaad niets te maken met de tijdelijke opvolging van Walther Hoosemans. Het gaat over het op een andere manier willen samenwerken. Neen er is niet met de deuren geslagen. We zijn zeker nog ‘ on speaking terms’. We hebben immers deze week nog samen een prima raadsvergadering gehad. We wensen Bianca, Zia en Cynthia veel succes. We hopen dat we op een constructieve manier met elkaar blijven samenwerken en de coalitie steunen”.