Ad Evers (Mr. ORTS radio) gaat met pensioen

Maar Ad blijft vrijwilliger bij de ORTS.

Ad Evers maakt per 3 april 2024 gebruik van de mogelijkheid om vervroegd te pensioneren bij MidZuid en dus ook bij de ORTS. Daarmee komt een einde aan een lange periode van werkzaamheid vanAd bij de ORTS. “Mister ORTS-radio” blijft als vrijwillige medewerker aan de ORTS verbonden.

Ad Evers (64) werkte ruim 35 jaar als radiopresentator bij de ORTS, gedetacheerd vanuit zijn formele werkgever MidZuid. In die tijd presenteerde Ad programma’s over sport, actualiteit (Oosterhout Vandaag) en muziek (Muziekmatinee). Vele jaren vormde Ad Evers een radiotandem met Louis Kok bij het programma Rondje Oosterhout, nu Oosterhout Vandaag. Ad is een pleitbezorger gebleven van ruimte voor het Nederlandstalig muziekgenre.

De wekelijkse sportuitzendingen, ten dele vanuit café ’t Zonneke, kenden een grote luisterschare. Ad maakte ook enkele uitstapjes naar televisie, zoals bij de Grote Blijf Binnen Bingo in de Corona-periode, de jaarshow in samenwerking met Theater de Bussel, en de uitslagenavonden van de raadsverkiezingen. Ad heeft in zijn job bij de ORTS zeer velen geïnterviewd. Zijn goede kennis van het reilen en zeilen in Oosterhout zorgen bij Ad ook voor een goede neus voor nieuws.

De laatste jaren heeft Ad enkele malen een stap terug moeten doen vanwege zijn gezondheid. Er is daarom alle begrip voor het recente besluit van Ad om in te gaan op de mogelijkheid om als werknemer van MidZuid met pensioen te gaan. De ORTS is verheugd dat Ad Evers zijn inzet voor de ORTS zal voortzetten als vrijwillige medewerker, zij het wat minder intensief dan in eerdere jaren.

Het bestuur van de ORTS dankt Ad Evers voor zijn grote inzet en toewijzing als werknemer voor vele facetten van het werk van de ORTS, wat hem terecht bekendheid heeft gegeven als “Mister ORTS-radio”. Het bestuur hoopt dat Ad nog geruime tijd aan onze Oosterhoutse Omroep

verbonden blijft.

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, Superman en de tekst '7 ORTS out'