Gemeente pakt rattenoverlast Beneluxweg aan

De gemeente heeft besloten om de aanhoudende rattenoverlast in de omgeving van de Beneluxweg aan te pakken. Op 4, 5, 6, 8 en 10 april zal een gespecialiseerde rattenbestrijder de ratten af gaan schieten, voornamelijk in de avond en soms ‘s nachts.

Na onderzoek door het Kennisinstituut Bestrijding Ongedierte (KiBo) is gebleken dat er sprake is van een groot rattenprobleem tussen de snelweg A27, de Beneluxweg en de Europaweg tot aan de moskee.

Waarom deze aanpak? Ondanks inspanningen van bewoners en bedrijven om de omgeving schoon te houden, blijft het aantal ratten sterk groeien. Traditionele bestrijdingsmethoden zoals klemmen hebben niet het gewenste effect gehad. Het KiBo adviseerde daarom om over te gaan op het afschieten van ratten, een methode die elders al succesvol is gebleken.

Hoe werkt het? Een gecertificeerde rattenbestrijder zal met een speciale persluchtbuks werken, bijgestaan door een warmtecamera om de ratten op te sporen. Het afschieten gebeurt met loodvrije kogeltjes en wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde schutter, onder toezicht van een beveiliger. Voorbijgangers dienen minstens 30 meter afstand te houden van het werkgebied, dat wordt afgezet met rood-wit lint voor veiligheid.

Diervriendelijk en veilig Deze methode van rattenbestrijding wordt beschouwd als diervriendelijker dan traditionele methoden zoals klemmen, waarbij ratten vaak onnodig lang lijden. De kadavers worden direct opgeruimd, waardoor er geen schade aan de omgeving ontstaat.

Eventuele vragen kunt u mailen naar: e.stoopendaal@oosterhout.nl

Bron foto: Wikipedia