Parkfeest van uitersten

WAT EEN WEEKEND! De 26e editie van Parkfeest was er eentje van vele uitersten. Van hevige regenval op vrijdag en onwijs veel zon op zaterdag en zondag. Met een mega line-up en een fantastisch familieprogramma op zondag!

De vrijdagavond van het Parkfeest viel op omdat de bezoekers zich absoluut niet lieten tegenhouden door de regen. Iedereen was goed voorbereid. De ene poncho nog treffender dan de ander. Met optredens van tributebands van De Dijk, Coldplay, Tina Turner, Elton John en de Simple Minds was het muzikale programma een voltreffer.

Zaterdag begon voor onze onmisbare vrijwilligers met het gereed maken van ons geliefde Slotpark. Water werd in allerijl weggepompt om het publiek vanaf 15.00 uur te kunnen verwelkomen voor een fijn optreden van Roxeanne Hazes. Optredens van opkomend talent De Oorzaak, FLEMMING, Turmoil, Splendid, Hannah Mae, Danny Vera & Mell VF brachten ons geliefde Oosterhout in de grootste reünie van Brabant weer dicht bij elkaar. Eind van de avond was een feest der herkenning met de show van Ilse DeLange met alleen maar hits! Het was fijn thuiskomen in het zonnige park.

Traditiegetrouw een familiezondag begon met lunch in Slotpark – Oost. Veel straattheater, charmante en lieve acts sierden deze middag. De nieuwe Strot van Brabant wist met haar prachtige stem het eerste publiek goed te bewegen.

Wereldmuziek met VUIG (inclusief vier danseressen!) op de mainstage volgden. Voor ieder wat wils; bij Amina gevolgd door Trobi brak de zon door. Jassen gingen uit en zonnebrillen op! Het is ons Oosterhout gegund. Toch wist de regen ná Ed Struylaart ons programma iets op te rekken. Respect voor ons publiek dat deze fikse bui wist te doorstaan. Toontje Lager kreeg de handjes weer goed op elkaar.

Het optreden van Abel was een heerlijke verwennerij tussen oud en nieuw werk van deze Bredase formatie.

Starfish en Kuzko mochten het publiek nog even warm maken zodat de Steam Sister met groot en feestelijk muzikaal geweld onze 26e editie fantastisch wist af te sluiten. Alles uit de kast gehaald voor Oosterhout!

Bart Heppenhuis namens Stichting Parkfeest Oosterhout: ‘We zijn zeer tevreden en kijken terug op een fantastisch weekend. De weergoden hebben ons goed op de proef gesteld, maar het Oosterhouts publiek is – zonder superlatieven – het meest te gekke en fijne en trouwe publiek dat er bestaat. We schatten in over het hele weekend ruim 10.000 bezoekers te hebben mogen ontvangen in het Slotpark. Veel families, de nieuwe festivalgeneratie was goed vertegenwoordigd’.

Foto: Bianca Dijk