Integrale visie binnenstad Lange termijn perspectief om de koers te bepalen …

[ad_1]
Integrale visie binnenstad

Lange termijn perspectief om de koers te bepalen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een integrale visie op te stellen om vanuit een lange termijn perspectief de koers te bepalen voor de binnenstad. In deze visie komen ruimtelijke aspecten aan bod, maar er wordt ook aangegeven welk beleid aangepast moet worden om de binnenstad aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld bereikbaarheid, parkeren, wonen, evenementen en terrassenbeleid. De visie zal in nauwe samenwerking met de stuurgroep Bruisende Binnenstad worden opgesteld.

De binnenstad is een belangrijke ontmoetingsplaats voor inwoners en bezoekers van de stad en is een van belangrijkste pijlers onder de Oosterhoutse economie. De afgelopen periode is vooral veel energie gestoken in zogenaamde quick wins om de binnenstad weer vitaler te maken. De binnenstadmanager is sinds juli 2016 actief en heeft al diverse acties voor de korte en middellange termijn uitgezet.

Aantal winkelmeters
Wethouder Willemsen: “Vanaf nu is het moment om de koers te bepalen voor de toekomst. Er moeten keuzes gemaakt worden over het te behouden aantal winkelmeters, sfeer en positionering naar deelgebieden en de aanpak van de leegstand. Er moet breder gekeken worden dan enkel naar winkels en horeca. Immers de diversiteit aan functies in binnensteden is steeds belangrijker. Hiervoor is een integrale visie nodig.”

De stuurgroep Bruisende Binnenstad vindt het opstellen van de visie belangrijk voor de binnenstad en zal betrokken worden bij het opstellen van de visie. De stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de winkeliers, horeca, vastgoedeigenaren en de gemeente. Het college verwacht de integrale visie in het eerste kwartaal van 2017 aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.