Onverwacht spannend na rust; SCO – RWB 5-3 (3-0) Wederom drie punten voor SCO i…

[ad_1]
Onverwacht spannend na rust; SCO – RWB 5-3 (3-0)

Wederom drie punten voor SCO in de Zondag derde klasse B

Zondag 23 oktober 2016 speelde SCO thuis op Sportpark de Elskens tegen RWB. Net als afgelopen week werden drie punten gepakt, toen tegen Groen Wit. En ook deze week wist Jordy van Wijnen drie keer te scoren. Dit deed hij nadat Tarik Zaryouh al twee prachtgoals voor SCO binnen had weten te schieten. Met een riante voorsprong van drie vóór en nul tegen, ging de thuisspelende ploeg de rust in. Niets aan de hand, zou je denken. Maar het werd toch nog onverwacht spannend nadat RWB binnen tien minuten na rust tweemaal wist te scoren.

Gedurende de eerste helft domineerde SCO het spel. Het creëerde vele kansen, maar moest toch ruim vijfentwintig minuten wachten voordat het de score kon openen. Met een prachtig schot van buiten de zestien bracht Tarik Zaryouh de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Nog geen vijf minuten later verraste hij de keeper door na een rush aan de rechterzijde zelf uit te halen. De doelman van RWB was wederom kansloos en zag de bal van Tarik in de verre hoek achter hem belanden. Vijf minuten voor het rustsignaal bediende Floriaan van Wijnen zijn broer Jordy op maat. Het was nu de beurt aan Jordy om te scoren, met een fraaie kopbal. Intussen had SCO-verdediger Birol Demirtas met een blessure het veld moeten verlaten. Voor hem kwam Baron Nwaobiara in de ploeg.

De tweede helft zou wel ‘appeltje-eitje’ worden. Uitspelen en de score verder uitbouwen. Buiten verwachting wist RWB de spanning echter terug in de wedstrijd te brengen. Binnen tien minuten wist de ploeg uit Waalwijk tweemaal te scoren, met mooie aanvallen. SCO was weer wakker geschud, maar stond toch nog fors onder druk. Gelukkig kreeg de thuisploeg weer wat lucht na ruim 75 minuten spelen. Een prachtige aanval, waarbij Tom Rijvers uiteindelijk Jordy van Wijnen wist te bereiken, eindigde met een prachtig schot van Jordy en dus een 4-2 voorsprong. In de 83e minuut verraste SCO de tegenstander met een korte corner. Ook hier wist Jordy van Wijnen van te profiteren en tikte de voorzet van Nick van Kolck handig binnen. Na negentig minuten spelen was het nog steeds niet gedaan met scoren, want RWB wist in blessuretijd de eindstand nog op 5-3 te brengen. Kort daarvoor wist SCO-keeper Rodney Schrauwen RWB nog van scoren af te houden, door een aantal knappe reddingen.

Zondag 30 oktober speelt SCO wederom een competitieduel thuis tegen Veerse Boys, om 14.30 uur. Dinsdag 25 oktober speelt SCO uit tegen Virtus om 20.00 uur, voor de 2e Ronde KNVB-beker Amateurs.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.