Visie boodschappenstructuur en supermarktinitiatieven Uitbreiding Aldi en de EMT…

[ad_1]
Visie boodschappenstructuur en supermarktinitiatieven
Uitbreiding Aldi en de EMTÉ

Op dit moment liggen er diverse supermarktinitiatieven. Het gaat daarbij zowel om uitbreiding van bestaande supermarkten als vestiging van nieuwe supermarkten. Aan een deel van deze initiatieven is al medewerking toegezegd: de vestiging van Nettorama aan de Statendamweg, de uitbreiding van de Emté aan de Markkant en de Aldi aan de Statendamweg. Over andere initiatieven moet nog een besluit worden genomen. Met het oog hierop, is de visie op de boodschappenstructuur geactualiseerd.

De kern van de visie op de boodschappenstructuur is dat behoud en versterking van de binnenstad en de wijkwinkelcentra Arkendonk en Zuiderhout centraal moet staan. In het kader van de op te stellen ontwikkelingsstrategie voor Arkendonk bekijkt het college de mogelijkheden voor toevoeging van een discountsupermarkt. Verder heeft het college besloten geen medewerking te verlenen aan de vestiging van nog een supermarkt aan de Statendamweg/ Patrijslaan (Hamoterrein). In plaats daarvan zet het college in op versterking van de supermarkt-/boodschappenstructuur van de binnenstad. Het college verleent onder voorbehoud medewerking aan een uitbreiding van de Lidl op Zuiderhout.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.