Drie winnaars in ‘Win je winkel’ goede impuls voor Oosterhoutse binnenstad Tass…

[ad_1]
Drie winnaars in ‘Win je winkel’ goede impuls voor Oosterhoutse binnenstad

Tassen, cadeauwinkel en ‘mijnlab’ medio november in de bruisende binnenstad

Een zinderende finale op de bovenste verdieping van het Rabobankgebouw heeft uiteindelijk drie blije winnaars opgeleverd. De wedstrijd ‘Win je winkel’ is gewonnen door Steffie Hövelings met haar tassenmerk Rough Label, Bart van Wanrooij met zijn concept mijnlab.nl en Debbie Hoevenaren met een fairtrade cadeauwinkel WAAR. De panden waarin de kersverse winkeliers vanaf medio november gaan starten, zijn beschikbaar gesteld door Altera, Van de Water en VP&A groep (namens Syntrus Achmea). De Rabobank heeft alle winnaars nog een opstartcheque ter waarde van € 500,- aangeboden en bracheorganisatie INretail zorgt voor begeleiding en expertise.

De achtkoppige jury heeft twintig reacties gekregen op de wedstrijd ‘win je winkel’. Uit de diverse inzendingen, van food tot non-food van mode tot dienstverlening, zijn vijf finalisten gevraagd een pitch te geven. Van de vijf hebben er uiteindelijk drie een ‘winkel gewonnen’, dat wil zeggen de eerste zes maanden huurvrij. De jury bestond uit een vertegenwoordiger van de Rabobank, vastgoedeigenaren in de binnenstad, vertegenwoordiger van INretail, een Oosterhoutse ondernemer, de binnenstadsmanager en wethouder Willemsen. De pitches zijn beoordeeld op originaliteit, financiële onderbouwing, potentie tot blijven na de gratis periode, kansen voor de ondernemer en voor Oosterhout.

Rough Label
Steffie Hövelings, woont in Oosterhout, werkt al enkele jaren aan tassenmerk Rough Label. Ze maakt stoere tassen van prachtig leer en draagt met de verkoop van haar tassen bij aan het doel Free a girl. Het merk doet het al goed online, maar Steffie wil graag een fysieke winkel. Ze krijgt een pand in Arendshof 249 (voormalige Chess)

Mijnlab.nl
Oud topsporter Bart van Wanrooij heeft een missie. Hij wil zijn concept mijnlab.nl graag bekend maken en toepassen. Hij wil mensen met dieetwensen of lichte chronische klachten graag adviseren middels bijvoorbeeld een bloedgroepentest, een dna-test of tollerantietest. Op basis van deze gegevens kan hij supplementen aanbevelen of juist afraden of adviseren over iemands leefstijl. Hij krijgt het pand in het Bouwlingplein (eerste etage, naast de Bristol)

WAAR
Debbie Hoevenaren, woont in centrum Oosterhout, gaat starten met een fairtradecadeauwinkel. Een winkel vol cadeaus klein, grood, food, non-food. Het is een franchiseorganisatie en de winkel in Oosterhout zal de negentiende in Nederland zijn. Debbie krijgt het pand op de Keiweg 4.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.