Een nieuw carnavalsseizoen! Inclusief presentatie van de nieuwe Prins(es) Dit …

[ad_1]
Een nieuw carnavalsseizoen!
Inclusief presentatie van de nieuwe Prins(es)

Dit jaar is een bijzonder jaar voor Kaaiendonk. Op vrijdagavond 11 november zal de opvolging in het geslacht der Miennussen gepresenteerd worden. Mienus XIII of misschien wel Mina I zal bekend gemaakt worden tijdens deze speciale avond voor jong en oud op de Markt in Oosterhout. Het carnavalsjaar wordt, zoals ieder jaar, zaterdag 12 november om 10.50 geopend door middel van een ceremonie op de Markt in Kaaiendonk (Oosterhout).

Vrijdagavond zal in het teken staan van de presentatie van ZOH Mienus XIII of Mina I. De avond start om 20.00 op de Markt met een leuke DJ. Om klokslag 23:11:13 zal onze nieuwe prins(es) bekend gemaakt worden. Het beloofd een spannende avond te worden.

Zaterdag zullen vanaf 10.50 de leden van de Oosterhoutse Carnavals Stichting de Smulnarren (OCS), het Genootschap der Volledigen en het Kaais Kompleet arriveren bij het beeld Hatsiekedee op de Markt. ZOH Prins Mienus XIII of Prinses Mina I zal voor de eerste keer in zijn/haar ambtsperiode de krans leggen bij het beeld om zo het carnavalsseizoen 2017 symbolisch te openen. Vervolgens zal ook het nieuwe carnavalsinsigne onthuld worden. Wie dit jaar het eerste insigne voorgeschoteld krijgt, is uiteraard een goed bewaakt geheim.

Het carnavalsinsigne 2017 is ontworpen door ‘Marielle Brokx’ en is direct na de onthulling voor slechts € 3,50 te koop tijdens de Klunch in Café Oud Brabant. Op zaterdagavond kunt u het insigne kopen tijdens de Kaaikwèkavond die dit jaar in de Bussel plaatsvindt.

De feestelijke ceremonie wordt zaterdagochtend afgesloten met een gratis Klunch in Café Oud Brabant, georganiseerd door het Genootschap der Volledigen. Het Genootschap der Volledigen is een select Kaaiendonks gezelschap die, spaarzaam als zij zijn, het voor elkaar hebben gekregen alle carnavalsinsignes vanaf het begin van de Oosterhoutse Carnavalsviering 1956 te vergaren. Voor meer informatie over dit gezelschap kunt u kijken op hun website: www.volledigen.nl. Het Kaais Klompleet zijn een wat breder gezelschap die alle Kaaiendonkse carnavalsinsignes vanaf 1978 hebben weten te bemachtigen


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.