Feest bij kegelclub (STIK) Kegelclub Steeds Treffen Is Kunst (STIK) viert dit j…

[ad_1]
Feest bij kegelclub (STIK)

Kegelclub Steeds Treffen Is Kunst (STIK) viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. Uit handen van burgemeester Stefan Huisman heeft de vereniging de Jubileumpenning van de gemeente Oosterhout ontvangen. Toekenning van de jubileumpenning is naar de mening van het college van burgemeester en wethouders op zijn plaats gezien de bijzondere verdiensten voor de gemeenschap.
De Oosterhoutse Kegelclub STIK is opgericht op 1 september 1916. De eerste zestig jaar van haar bestaan vond de wekelijkse kegelavond plaats in het Nederlands Koffiehuis (later Central en weer later Le Bouc; nu De Verbeelding) op de Markt. Toen de kegelbanen in Oosterhout verdwenen, verhuisde de vereniging in eerste instantie naar Sociëteit De Kring in Breda en later naar Rijsbergen, waar men nog steeds wekelijks bijeen komt.
Ondanks het vertrek uit Oosterhout is STIK steeds een door en door Oosterhoutse club geweest. Ook nu komen alle leden op een na uit onze gemeente. Kegelen is een van de oudste sporten. Het spel werd en wordt beoefend door mensen uit alle lagen van de bevolking. Kegelclub STIK is het op drie na oudste lid van de West-Brabantse Kegelbond “De Kring” en neemt een vooraanstaande en algemeen gewaardeerde plaats in onder de kegelverenigingen binnen de West-Brabantse Kegelbond.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.