TSC koploper na 1-2 winst in Geertruidenberg bij Right OH. Vandaag de eerste he…

[ad_1]
TSC koploper na 1-2 winst in Geertruidenberg bij Right OH.

Vandaag de eerste herfstdag met regen en een gure wind , juist niet het weertype waar TSC van houd. Toch ging er gespeeld worden , een heuse derby in Geertruidenberg. Ik kan me niet heugen dat TSC daar ooit in competitieverband tegen speelde. Wel ooit een oefenpotje maar dat telt even niet mee. Het vorig seizoen gepromoveerde Right OH doet het dit seizoen wisselvallend. Dus opnieuw een ploeg waarvoor je altijd moet oppassen . Dat bleek dus ook vandaag , TSC verscheen op het veld als het ware met de gedachte dat klusje klaren we even en dan snel door naar komende week. De eerste helft speelde TSC arrogant met het nodige gemakzucht en zelfs wat onderschatting was er te bespeuren volgens trainer Ad van Seeters. Ook wel met de nodige ervaring was het routinier Wouter van Steijn die al binnen 10 minuten TSC op een 0-1 voorsprong schoot middels een supersnel genomen vrije trap. De Bergenaren protesteerden wel maar de regels geven nu eenmaal aan dat de speler die de vrije trap neemt niet hoeft te wachten op een fluitsignaal. De scheidsrechter had het dus helemaal bij het juiste eind. Toch bleef TSC overmoedig aan modderen en was het geheel terecht dat Right Oh middels oud TSC speler en aanvoerder Ruud van Dijk op gelijke hoogte kwam nog voor rust 1-1 . Blijkbaar had trainer Ad van Seeters de rust nodig om zijn spelers er nogmaals van te overtuigen dat ook in de 3e klasse niets wordt weggegeven en dat voor elk punt heel hard gewerkt moet worden. TSC was onherkenbaar tegenover de 1e helft. Nu waren de Oosterhouters heer en meester en waren ze op alle fronten de Bergenaren met goed en gedisciplineerd voetbal te slim af. Met de 3 wissels in de 2e helft waar Calvin Clemens na een heel lange blessuretijd in het veld kwam voor Jari van Helvoort , Tyron Zschusschen voor Bas Blokdijk en Miquel Dolion voor Wouter Kops leek het erop dat TSC toch echt de 3 punten mee wilde nemen. En dat ging ook zo gebeuren . Dankzij een attent meegelopen Tyron was het voor hem simpel om de 1-2 binnen te tikken bij een prima doelpoging van TSC . Even later opnieuw een uitstekend goal van TSC .De scheidsrechter wees ook terecht naar de middenstip , maar doordat de Right OH grensrechter ,bleef staan vlaggen en de scheidsrechter zijn verhaal ging aanhoren werd deze goal voor alsnog om onduidelijke reden geannuleerd. Daardoor bleef de voorsprong minimaal en kwamen er nog een paar hachelijke momenten voor het doel van Millenaar van TSC . Toch wist TSC ook deze keer de verdiende overwinning mee te nemen met een minimale voorsprong . Met als kers op de taart wist TSC daarmee ook gelijk voor het eerst dit seizoen de koppositie in te nemen op de ranglijst mede dankzij puntverlies van de concurrenten . Een mooie opsteker voor de stadsderby van komende week als het al weken winnende VV Oosterhout op bezoek gaat komen naar de Warandelaan. Ik weet nu al dat niemand dan ook maar 1 speler van TSC hoeft te motiveren, dat is een pot waarbij iedereen zich gaat geven voor meer dan 100%. Ongetwijfeld komen er heel veel bezoekers op deze wedstrijd af en ik hoop ook dat u als trouwe lezers er zeker bij zal zijn . Want dat het spannend gaat worden kan ik u verzekeren.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.