INTOCHT SINTERKLAAS IN OOSTERHOUT Het is bijna zover, de intocht van Sinterkla…

[ad_1]
INTOCHT SINTERKLAAS IN OOSTERHOUT

Het is bijna zover, de intocht van Sinterklaas in Oosterhout. Op zondag 13 november arriveert hij om 12.00 uur met ca. 100 Zwarte Pieten op Pakjesboot 12. Aankomstplaats is weer bij het Lukwelpark (Bouwlingstraat) tussen het Hanze- en Mgr. Frencken College. Nieuw element dit jaar is de wedstrijd waarvoor Sinterklaas alle kinderen tussen 4 en 8 jaar oproept om als best verklede Sint of Piet naar de intocht te komen.

Alle kinderen en hun ouders zijn al eerder van harte welkom om de aankomst mee te maken. Voordat Sinterklaas arriveert, zullen namelijk vanaf 11.00 uur de Solexpieten en de Circuspieten al aanwezig zijn. Zij ontvangen de eerste kinderen met hun ouders. De Koninklijke Harmonie verwelkomt de Sint muzikaal waarna de Pietenband en het Pietenkoor het stokje weer overnemen. De Zwarte Pieten hebben spellen om het wachten leuker te maken. De brandweer helpt Sinterklaas aan wal, waarna een korte tocht volgt door het publiek naar het podium. Burgemeester Huisman heet Sinterklaas welkom in Oosterhout. De korte ontvangst met een muzikale omlijsting wordt door de presentator van deze dag, Hubèr Windhorst van commentaar voorzien.

Om 12.35 uur verplaatst de menigte zich naar de Heuvel. Sinterklaas met Amerigo en zijn Zwarte Pieten gaan in een optocht via de Bouwlingstraat en het Bouwlingplein naar de Heuvel. De kinderen en hun ouders worden verzocht hierbij aan te sluiten. Bewoners in de omgeving hebben een brief ontvangen van het organiserende Oranjecomité waarin hen gevraagd wordt om te vlaggen en de straat te versieren. Op de Heuvel neemt Sinterklaas plaats op zijn troon op het bordes van zijn logeeradres (Heuvel 13). Hier vindt een receptie plaats waarbij de kinderen een voor een met Sinterklaas op de foto kunnen. Ondertussen vinden er muzikale activiteiten plaats. Optredens van DJ Piet worden afgewisseld met optredens van het Pietenkoor, de Koninklijke Harmonie en de Zwarte Pietenband. Aan het eten wordt in Oosterhout natuurlijk ook gedacht. Voor de kinderen is er een gratis pannenkoekje, verzorgd door de restaurants Perròn en de Vrijheid. Voor strooigoed zorgen de Zwarte Pieten.

Nieuw dit jaar is dat gedurende de dag een aantal verklede kinderen worden aangewezen als ‘mooist verklede Sint of Piet’. Zij zullen hiervoor op de Heuvel een prijsje ontvangen en mogen aanwezig zijn bij de opening van het Pietenhuis op 19 november 12.00 uur. Na de prijsuitreikingen en de receptie trekt Sinterklaas zich tussen 15.00 uur en 15.30 uur terug in zijn logeeradres om zich voor te bereiden op alle activiteiten die nog komen. Sommige Zwarte Pieten gaan logeren in het Pietenhuis in de Arendshof (www.pietenhuis-oosterhout.nl) .
Tijdens de intocht op 13 november is de Heuvel autovrij. Auto’s kunnen gratis geparkeerd worden op het Slotjesveld bij het Gemeentehuis. Vanuit hier is het een korte wandeling naar zowel het Park als de Heuvel. Fietsen kunnen in het Lukwelpark geparkeerd worden aan de zijde van het Mgr. Frencken College en later op het Bouwlingplein.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.