Het is al een aardige traditie aan het worden in Oosterhout; de jaarlijkse Night…

[ad_1]


Het is al een aardige traditie aan het worden in Oosterhout; de jaarlijkse Nightfever-Light in de basiliek! En ook dit jaar openen we weer de deuren van de basiliek voor iedereen die een moment van rust en bezinning zoekt en wel op vrijdag 23 december.

U kunt de kerk binnen komen en weggaan wanneer u dat zelf wil. U kunt er een kaarsje opsteken, even zitten, of een intentie schrijven. Ondertussen worden liederen gezongen, klinken er meditatieve teksten en zijn er regelmatig momenten van stilte. En mocht er behoefte zijn aan een gesprek met een priester of dominee, dan kan dat ook. De basiliek zal open zijn van 19:00 tot 22.00 uur met een afsluitend avondgebed om 21.30. Ingang via de markt.

De Nightfever is een mooi initiatief van samenwerking en eenheid van kerken en kloosters in Oosterhout: het wordt georganiseerd door de Gemeenschap Chemin Neuf (Paulusabdij) , de Catharinaparochie, de Protestantse Gemeente Oosterhout, de Jubilee gemeente en Oosterhoutse Kloostergemeenschappen.

U bent van harte uitgenodigd om deze avond even binnen te lopen in de basiliek! Tot nu toe bezochten 300 tot 400 mensen jaarlijks de Nightfever!

Maar belangrijker nog: Het mogelijk maken van deze avond kan natuurlijk niet zonder vrijwilligers!! Wilt u meehelpen met bijvoorbeeld het klaarzetten en opruimen van de kerk, kaarsjes uitdelen op straat, zingen in het gelegenheidskoor, de maaltijd voor de vrijwilligers bereiden? Uw hulp is meer dan welkom!!
U kunt zich opgeven bij: Ilse Willems, secretariaat@basilieksintjan.nl, 06-11360162

(foto: SjoerdFotografie)
[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.