Hennepkwekerij in woning in de wijk Dommelbergen In een woning aan de Ferdinand…

[ad_1]
Hennepkwekerij in woning in de wijk Dommelbergen

In een woning aan de Ferdinand Bolstraat is woensdagavond een hennepkwekrij aangetroffen door de politie. De bewoner is aangehouden.

Op woensdag 16 november 2016 om 18.00 uur controleerde de politie een woning aan de Ferdinand Bolstraat. Er was informatie dat er in de woning een kwekerij zou zitten. Dat bleek zo te zijn. In de woning stonden drie kweektenten met tientallen planten en honderden stekjes. Ook werd de stroom illegaal afgetapt wat een gevaarlijke situatie opleverde. De bewoner die op dat moment in de woning was, is aangehouden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting zoals hier boven beschreven. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
– Aanwezigheid van hennepgeur;
– Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
– Constant zoemend of ronkend geluid;
– Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:
– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
– via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.