Politie zoekt naar woninginbrekers in Oosterhout Zuid De politie heeft zondagav…

[ad_1]
Politie zoekt naar woninginbrekers in Oosterhout Zuid

De politie heeft zondagavond in de wijk Oosterheide met diverse eenheden uitgekeken naar drie woninginbrekers. Ze werden betrapt door een alerte buurman in de Lorentzlaan. Ze hadden met een steen een ruit ingegooid en sloegen daarna op de vlucht. Er werden ook twee woninginbraakpogingen gemeld in de componistenbuurt. Wellicht komen hiervoor dezelfde daders in aanmerking. De politie stelde buurtonderzoeken in en riep ook via Burgernet en Facebook de hulp in van de burgers.

Een bewoner aan de Lorentzlaan hoorde rond 19.30 uur terwijl hij in de woonkamer zat een harde doffe klap. Hij rende naar buiten en keek over de schutting en zag in de achtertuin van de buren drie personen staan. Ze renden via een poort de brandgang in. Bij de buren was geprobeerd in te breken. Men was bezig geweest met een breekvoorwerp om het slot van de achterdeur te forceren. Hierna had met een baksteen door de ruit van de achterdeur gegooid.

Beethovenlaan en Brahmsstraat
Enkele minuten later meldde een bewoner aan de Beethovenlaan die thuis gekomen was een inbraakpoging. Daar was tussen na 15.00 uur de achterpoort opengebroken en een lamp losgekoppeld. Er waren geen braaksporen. In de whatsapp groep was melding gemaakt van het incident, een van buurtbewoners meldde dat zij rond 19.00 uur gestommel had gehoord in de achtertuin. De politie stelde een buurtonderzoek in. Een getuige meldde dat hij drie personen met een getint uiterlijk rond die tijd uit de Componistenbuurt zag komen. Ze gedroegen zich verdacht, ze bedekten met hun capuchons een groot deel van hun gezicht. Ze renden weg richting Burgemeester Holtropaan. Zondagmiddag werd al een inbraakpoging in een woning aan de Brahmsstraat gemeld. Aan de achterzijde was geprobeerd een raam met een breekvoorwerp te forceren.

Zoekactie en getuigenoproep
De politie heeft een uitgebreide zoekactie in de wijk Oosterheide gehouden. Aan de deelnemers van Burgernet werd een Burgernetbericht verstuurd met het signalement van de drie inbrekers die gezien waren bij de Lorentzlaan. Het zou gaan om licht getinte personen, circa 1.65 meter lang. Een van het droeg een zwart/wit gestreepte muts. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Tips : via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.