Jonge verstandelijk gehandicapten Thuis in Centrum Oosterhout Ouders nemen initi…

[ad_1]
Jonge verstandelijk gehandicapten Thuis in Centrum Oosterhout
Ouders nemen initiatief tot TICOhuis in Mathildastraat

Oosterhout wordt een woonvoorziening voor zestien jongvolwassenen met een verstandelijke beperking rijker: het TICOhuis (Thuis In Centrum Oosterhout). Het is de verwachting dat het huis vanaf begin 2018 bewoond gaat worden.

In het gebouw aan de Mathildastraat, waarin eerder de FNV en het Florijn College gevestigd waren, worden zestien appartementen voor jongvolwassen van 18 tot 30 jaar gerealiseerd. Daarnaast worden er twee ruime woonkamers voor gezamenlijk gebruik in het pand ingericht.
Het niveau van de toekomstige bewoners is te vergelijken met de kanjers van de lunchroom Brownies&downieS. Overdag zijn de bewoners naar hun werk of dagbesteding, ’s avonds en in de weekenden zijn zij thuis. In het TICOhuis zal 24 uur per dag, 7 dagen per week professionele begeleiding aanwezig zijn.
Nog niet alle wooneenheden van het TICOhuis zijn op voorhand al bezet. Er is dus nog ruimte voor potentiële bewoners. Ouders die belangstelling hebben voor dit woonproject kunnen contact opnemen met de Stichting TICO.
Omdat het een kleinschalig particulier initiatief is, is elke hulp van buitenaf welkom. Elke besparing van kosten komt rechtstreeks ten goede aan de professionele opvang en het woongenot van de bewoners. De initiatiefgroep heeft vooral behoefte aan donaties of sponsoring voor het inrichten van de gemeenschappelijke woonkamers, de wasruimtes(wasmachines, drogers etc.) en de tuin. Vanzelfsprekend wordt ook andere hulp op prijs gesteld.

De initiatiefnemers houden op 15 december een informatieavond voor ouders/verzorgers van geïnteresseerde bewoners in het toekomstige TICOhuis aan de Mathildastraat 50. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u contact opnemen via: info@ticohuis.nl
Wethouder Marcel Willemsen (portefeuille o.a. Wonen) van de gemeente Oosterhout ondersteunt dit initiatief van harte.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.