TSC wint vlot met 5-0 van ZIGO op bevroren grasmat

[ad_1]

Lang voor de wedstrijd was het nog maar de vraag dat de wedstrijd doorgang zou vinden. Scheidsrechter A. Rijpert liet beide teams eerst de warming up afronden. Daarna was de bevinding door alle partijen dat er wel gespeeld kon worden. Het was dus wel zo dat beide teams er evenveel last van zouden hebben. Op een bevroren en gladde ondergrond blijkt het voor de aanvallende ploeg toch net allemaal wat moeilijker te gaan. De verdedigers kunnen wat dat betreft iets handiger de bal ruimen. TSC begon voortvarend en al binnen 5 minuten was het Robin van Beijnen de een lobbal rakelings over zag gaan. Het enige gevaar van Zigo in de 1e helft was na 10 minuten toen Wouter van Steijn de bal verspeelde en de Tilburgse spits kon op doelman Yannick Millenaar maar zijn inzet werd keurig gestopt, ook een paar vrije trappen werden niet goed genomen en telkens was het TSC doelman Millenaar die de bal op kon eisen. Even later werd er een Tilburgs doelpunt terecht afgekeurd voor buitenspel. Uit die spelhervatting was het echter TSC dat er razendsnel uit kwam . Over links was het de supersnelle Jonathan Yuya die zijn tegenstander omspeelde en de bal perfect voor schoof op de goed meegelopen Eric Boateng , hij op zijn beurt tikte de 1-0 netjes binnen. Een prachtig schot van Tyrone Zschusschen ging even later rakelings naast. Misschien nog wel de mooiste actie vandaag pal voor rust was er een van Jeroen Martens die op rechts op karakter goed door ging en zijn voorzet was perfect op maat voor Tyrone die zorgde voor een fijne ruststand van 2-0 voor TSC. Na de thee mochten de aanvallers van TSC op het licht ontdooide gedeelte van het veld spelen en daar konden ze naar hartenlust combineren. De Zigo verdedigers konden het niet meer behappen en nu was het wachten op doelpunten. Een schot van Ousamma Bosaid net na rust werd perfect gepakt door de Tilburgse doelman. Echter ook hij was finaal kansloos bij een perfect genomen vrije trap van Wouter van Steijn die de bal onhoudbaar binnen schoot in de kruising 3-0 iets waar hij altijd al een specialist in is geweest. En ja hoor , even later was het weer goudhaantje en supersnelle balgoochelaar Jonathan Yuya die door de Tilburgse achthoede soleerde en zeer beheerst de 4-0 binnen schoof. Hij kreeg gelijk een publiekswissel en voor hem kwam Bas Blokdijk in het veld. Ook Martijn Schepers voor Miquel Dolion en Berry de Ram voor De vandaag uitblinkende Jeroen Martens mochten nog de nodige speelminuten maken . De kers op de taart was vandaag voor de uitstekend spelende Sofyan Asrih die de 5-0 op zijn naam mocht laten schrijven. Calvin Clemens op linksachter is zichtbaar weer op de weg terug en speelt na een langdurige blessure haast weer als vanouds op zijn stek. Complimenten aan het hele TSC team dat ondanks de zware weersomstandigheden het hoofd koel hield en bleven voetballen waar het kon. De laatste thuiswedstrijd van 2016 zat er op en het was een dik verdiende klinkende 5-0 overwinning . Komende zondag naar Gilze waar opnieuw een tegenstander klaar staat die de punten hard nodig heeft. Dus TSC zal er zondermeer de rug nog voor moeten krommen om de winst mee te nemen naar Oosterhout.