Kunt u uw zaakjes digitaal regelen?

[ad_1]
Steeds meer zaken kunt u regelen via websites van winkels, organisaties en de overheid. Voor mensen die daar minder vaardig in zijn, organiseert de gemeente in samenwerking met Theek5 de cursussen ‘Werken met de digitale overheid’ en Klik&Tik.

In 2016 deden 32 Oosterhouters mee aan de cursus ‘Werken met de digitale overheid’. In kleine groepen onder begeleiding van trainers werden de cursisten vaardiger in het werken met de elektronische overheid. Zij gaven de cursus het rapportcijfer 8. Een mooie waardering voor de vrijwilligers die meewerken aan de cursus!

Ook was er de cursus Klik&Tik waar deelnemers bijvoorbeeld websites leren te bekijken, e-mails schrijven en bestanden downloaden. In 2016 gingen 24 Oosterhouters met Klik&Tik aan de slag. Wilt u zelf aan de slag met Klik&Tik? In bibliotheek Theek5 kan de cursus Klik&Tik ook zelfstandig worden doorlopen, waarbij er altijd ondersteuning in de buurt is, mocht dat nodig zijn.

Loop binnen bij Webstek
In 2017 worden beide cursussen weer aangeboden. Heeft u tot die tijd vragen over bijvoorbeeld internet, social media of computerprogramma’s zoals Word en Excel? Loop dan eens binnen bij Webstek bij Theek5, een inlooppunt voor alle leeftijden. Deskundige vrijwilligers beantwoorden op vrijdagen tussen 14.00 en 16.00 uur uw vragen.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.