Extra toezicht en rechercheonderzoek vanwege jeugdvandalisme in Oosterhout

[ad_1]
Woensdagavond is rond 23.30 uur opnieuw het kunstwerk ‘De Anoniemen’ in het Slotpark in brand gestoken. Zaterdagavond raakte de beeldengroep ook al door brand beschadigd. De politie houdt vanwege de jeugdoverlast in samenwerking met Handhavers van de gemeente extra toezicht in het centrum. Ook is de recherche bezig met een onderzoek. Getuigen die meer informatie hebben over de vandalen worden nadrukkelijk gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Agenten waren woensdagavond snel ter plaatse en hebben het brandje geblust, brandweerlieden hebben het kunstwerk nageblust. Zaterdagavond werd het kunstwerk voor het eerst in brand gestoken. Getuigen zagen toen dat enkele jongeren zich snel uit de voeten maakten. Daarbij werden twee fietsen achtgelaten.

Extra toezicht
Politie en gemeente houden vanwege overlastmeldingen veroorzaakt door groepjes hangjeugd extra toezicht bij het park maar ook op andere plaatsen in het centrum zoals op de Heuvel en het Bouwlingplein. De politie treedt op tegen overlastplegers en noteert de namen van rondhangende jongeren. Dinsdagavond resulteerde dat in acht jongens die op de bon werden geslingerd omdat ze geen ID-bewijs konden tonen of daadwerkelijk overlast veroorzaakten. Er zijn inmiddels enkele tientallen jongens in beeld die in wisselende samenstelling zijn gecontroleerd door de politie. Het onderzoek naar de vernielingen heeft bij de recherche extra prioriteit, er moeten echter voldoende aanwijzingen zijn om personen daadwerkelijk als verdachte aan te merken.

Reactie burgemeester Huisman
Burgemeester Huisman: “Het is natuurlijk volstrekt onacceptabel dat jongeren spullen van anderen vernielen, laat staan in brand steken. Zo’n kunstwerk is van ons allemaal, daar heb je van af te blijven. We laten dergelijk vandalisme natuurlijk nooit ongemoeid. Gemeente en politie werken nauw samen in de aanpak. De afgelopen weken heeft de politie herhaaldelijk opgetreden tegen een aantal jongeren uit deze groep. Uiteindelijk zullen we ook de kosten op de daders verhalen. Maar dan moet je wel eerst zeker weten wie de dader is en daar heb je getuigen voor nodig. Ik hoop dat de oproep van de politie veel getuigen oplevert.”

Tips over de vandalen
– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
– via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.