Pas op voor babbeltrucs

[ad_1]

Uit gegevens van de politie blijkt dat een stijgende lijn is van zogenaamde “babbeltrucs” in de Baronie. Van januari 2014 tot en met 20 november 2016 zijn er 350 incidenten geregistreerd binnen het hele district. In Oosterhout was sprake van zo’n 51 incidenten in bijna 3 jaar. Uit de analyse voor teamgebied Dongemond blijkt dat bijna 70% van de slachtoffers 66 jaar of ouder is. Het type locatie waar de babbeltruc zich voornamelijk heeft voorgedaan is in 30% van de gevallen de openbare weg. In grofweg 44% betrof het een incident bij/in een woning. In 24% van de gevallen ging het om andersoortige locaties zoals winkels, parkeerplaatsen, garages en bedrijven.

De babbeltrucs vinden redelijk gelijk verdeeld over het jaar plaats. Wel valt op dat 20% van de incidenten op de vrijdag wordt gepleegd, 5% op de zondag. Overige dagen liggen tussen 11% en 16%. Babbeltrucs gebeuren in 77% van de gevallen overdag tussen 9 en 18 uur, 30% tussen 12 en 15 uur. In 75% van de gevallen zijn vrouwen het slachtoffer. Daders proberen het slachtoffer af te leiden om vooral geld en sieraden te stelen. Een ouder persoon wordt vaak aangesproken met een verkooppraatje. De daders doen zich zelfs voor als verpleegkundige, agent of koerier.

Meer informatie
Voor uitgebreide informatie en tips, kijk op: https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html
[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.