Zaterdag 17 december ontvingen Gerard van Gageldonk en Peter de Hoogh in de ORTS…

[ad_1]
Zaterdag 17 december ontvingen Gerard van Gageldonk en Peter de Hoogh in de ORTS studio aan de Bredaseweg weer een flink aantal gasten in OosterhoutVandaag op Zaterdag, het live radiomagazine van de ORTS.
Ze maakten kennis met Stichting Iedereen. Een club Oosterhouters die de integratie van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking willen bevorderen door samen allerlei activiteiten op gebied van sport, cultuur en kunst te ondernemen. Danielle Baaij en Theo Michielsen kwamen van alles vertellen over het evenement dat tussen 23 april en 20 mei 2017 in Oosterhout gaat plaatsvinden. Meer over het project ‘Down in Town’ en stichting Iedereen vindt je op http://www.staging1.stichting-iedereen.nl/.
Daarna spraken de presentatoren met Moeder Marie-Louise en dochter Ruby Gelderblom over hun hond Ziggy die sinds 18 november 2017 vermist is Een gesprek over emoties maar vooral over hoop op een goede afloop. Ruby en Marie-Louise riepen mensen die menen Ziggy te zien, een zogenaamde zichtmelding, direct contact op te nemen via de op de facebookpagina https://www.facebook.com/groups/256381364778315/?fref=ts vermelde telefoonnummers.
Laatste gast van het eerste uur was Jan Poppelaars. Jan is de voorzitter van de Antoniusraad. Met Jan spraken Gerard en Peter over de aanloop naar de laatste kerkdienst in de Antoniuskerk in Oosterhout.Die viering vindt plaats op 31 december van dit jaar. Ondanks dat de geloofsgemeenschap van de Antonius erg verdrietig is over de sluiting van hun kerk valt het op dat er weer heel mooie initiatieven, gericht op de toekomst, ontstaan. De laatste dienst wordt een heel speciale garandeerde Jan Poppelaars.
In het tweede uur spraken Gerard en Peter met Eugene Springer die vanaf 11 januari 2017 op woensdagen een bord eten gaat koken voor een ieder die wil aanschuiven. De prijs voor een goedgevuld bord overheerlijk eten is drie euro. Eugene is voornemens om in samenwerking met Activiteitencentrum De Bunthoef, mini markt Noor en Albert Heijn zuiderhout het project ‘de Eetkamer in de Bunthoef’ organisch laten groeien.’Gewoon kijken hoe het groeit’, aldus Springer. Daarnaast is de kans groot dat als je de komende tijd in de Bunthoef komt de geur van zachtjes pruttelende verse gehaktballen je tegemoet komt, Een balletje voor een piek. 11 januari aanstaande gaat Eugene Nasi maken. Met kip of vegetarisch. Aanschuiven mag tussen 17 en 19 uur.
Over de politiek en de raadsvergadering sprak het presentatie duo met Ad Strack van Schijndel van Gezond Burgerverstand, Maarten Hooijmaijers van D66 en Gerard Heintjes van de VVD. Er werd o.a. gesproken over de Bromtol, de rol van Wava/!Go binnen de participatie -wet, de motie van D66 aangaande de campagne Stop Kindermarketing, de oprichting van een PVV afdeling in Oosterhout en wat verder ter tafel kwam.

De techniek vandaag werd verzorgd door Wim Wilthagen.
Wim Christ zorgde voor de gasten.
Deze editie van Oosterhout Vandaag terug te luisteren via https://orts.nl/radio-programma-gemist/


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.