Drie vermoedelijke koperdieven aangehouden

[ad_1]

Afgelopen nacht zijn omstreeks 05.10 uur op het Minervum drie inzittenden van een Volkswagen Golf aangehouden die verdacht worden van poging koperdiefstal vanaf het bouwterrein de Vliert in Dorst. Het gaat om drie Oosterhouters van 26, 26 en 45 jaar. De politie werkte bij de actie nauw samen met een beveiliger die als eerste ter plaatse was.

De politie kreeg omstreeks 03.30 uur een melding dat een alarm was afgegaan op een terrein waar nieuwe woningen gebouwd worden in Dorst. Een beveiliger had daar drie personen gezien. Politie en Beveiliging zijn daar extra alert vanwege recente diefstallen. Samen met die bewaker werd een nader onderzoek ingesteld. Op de plaats waar hij die indringers had gezien werd een grote tas met daarin een kniptang en koperen kabel aangetroffen. In de omgeving op de Elzent stond een personenauto die in tegenstelling tot alle andere voertuigen niet beslagen was. De eigenaar van deze auto is bij de politie bekend ter zake diefstallen.

Postactie
Hierop werd besloten deze auto in de gaten te houden. Iets na vijf uur kwamen er drie mannen bij de auto die instapten en wegreden. Vervolgens werd een stopteken gegeven waarna op het Minervum een controle plaats vond. Er zaten drie mannen in de auto. Het zijn bekenden van de politie. Hun kleding zat onder de modder. Zij zijn aangehouden. In de kofferbak lagen drie tassen die gelijkenis hebben met de aangetroffen tas.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.