Wie verdient de Cultuurprijs Oosterhout? Elk jaar reikt de Gemeente Oosterhout…

[ad_1]
Wie verdient de Cultuurprijs Oosterhout?

Elk jaar reikt de Gemeente Oosterhout de Cultuurprijs uit aan een persoon, stichting, vereniging, organisatie of activiteit die op een bijzondere wijze een bijdrage levert/heeft geleverd aan het culturele klimaat van Oosterhout. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op zondag 9 april, waarbij een oeuvre- en een stimuleringsprijs worden uitgereikt. Wie komt volgens u in aanmerking voor deze prijs? Draag die persoon, organisatie of activiteit voor via cultuurprijs@theek5.nl. Voordragen kan tot zondag 5 februari.

Cultuurprijs
Ieder jaar wordt de Cultuurprijs, een oeuvreprijs, uitgereikt aan een persoon, stichting, vereniging, organisatie of activiteit die op een bijzondere wijze een bijdrage levert/heeft geleverd aan het culturele klimaat van Oosterhout. Daarnaast moet er een aantoonbare verbinding (wonen en/of werken) met de gemeente Oosterhout zijn. Voorwaarde is dat er sprake is van een oeuvre, dat wil zeggen een aaneengesloten reeks van ‘werken’ die gaandeweg het leven is opgebouwd.

Stimuleringsprijs
Voor het erkennen en stimuleren van (jonge) talenten en nieuwe initiatieven is er de Stimuleringsprijs. Hierbij kunt u denken aan experimenten binnen het culturele veld. Het hoofdcriterium is dat de winnaar de potentie heeft om door te ontwikkelen, nog onvoldoende in de schijnwerpers staat én dat de winnaar een aantoonbare verbinding (wonen en/of werken) met de gemeente Oosterhout heeft.

Aanmelden
Vermeld in de voordracht duidelijk wie of wat u voordraagt, voor welke prijs, de contactgegevens en uiteraard een motivatie. U kunt uw aanmelding tot en met 5 februari insturen via cultuurprijs@theek5.nl of per post naar VVV Oosterhout, t.a.v. Jan Trapman, Torenstraat 8, 4901 EJ Oosterhout.

Jury
De jury zal alle voordrachten in behandeling nemen en beoordelen. Naast de voordrachten kunnen de juryleden, door hun eigen netwerk en kennis van het culturele veld, potentiële kandidaten aandragen. Uiteindelijk kiest de jury uit alle mogelijke kandidaten de winnaar van de Cultuurprijs en de Stimuleringsprijs.

Winnaars 2016
In 2016 werd de Cultuurprijs gewonnen door de Oosterhoutse Nachtegalen, die al meer dan 75 jaar een constante factor binnen het culturele veld van de gemeente zijn. De Stimuleringsprijs ging naar een jonge talentvolle danseres: Femke de Bont. Wie verdient volgens u in 2017 een prijs?[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.