Oosterhoutse snoepfabrikant neemt Deens zuivelbedrijf over Holland Foodz vergroo…

[ad_1]
Oosterhoutse snoepfabrikant neemt Deens zuivelbedrijf over
Holland Foodz vergroot biologische zuiveltak met overname Vechtenaer

Het Oosterhoutse bedrijf Holland Foodz, onder meer bekend van de Oosterhoutse Kaneelstok en Willem Stuvé Nougat, heeft de Nederlandse tak van het Deense zuivelbedrijf Thise Zuivel overgenomen. Met het inlijven van Vechtenaer uit het Overijsselse Hardenberg kan het bedrijf Nederlandse supermarkten gaan voorzien van meer biologische zuivel en kaas.

Holland Foodz is de grootste Nederlandse producent van Oud-Hollands snoepgoed. Het Oosterhoutse bedrijf levert jaarlijks onder meer 17 miljoen kaneelstokken en 60 miljoen lolly’s aan Nederlandse en Belgische supermarkten, snoepwinkels, kermissen en pretparken, maar ook aan de Duitse warenhuizen en andere Europese klanten. Minder bekend is dat Holland Foodz ook een grote leverancier van koffiemelk aan Nederlandse supermarkten is en een sterke positie heeft in chocolademelk en drinkyoghurt. ,,Onze zuiveldivisie is vijf keer zo groot als de snoeptak,” legt directeur-eigenaar Jan Harm Spijkervet van Holland Foodz uit. ,,We ontwikkelen allerlei zuivelproducten voor supermarkten als Albert Heijn en Jumbo die daar als merk of private label in de schappen staan.”

Met de overname van Vechtenaer komt Holland Foodz tegemoet aan de toenemende vraag naar biologische zuivel. Die vraag is zo groot dat Nederlandse veehouders die niet aankunnen. Daarom zocht Holland Foodz zijn heil in Denemarken. Thise Zuivel – uit het gelijknamige Deense dorp – produceert jaarlijks zo’n 110 miljoen liter biologische zuivel, waarvan ongeveer 10 procent op de Nederlandse markt wordt verkocht via Vechtenaer. Dat blijft ook na de overname zo. De melk, yoghurt, boter, skyr, tal van kaasspecialiteiten en houdbare zuivelproducten als melk en koffiemelk komen van koeien die veel buitenlopen en van weilanden waar geen pesticiden worden gebruikt. ,,Bewust eten en gezonde voeding is een groeiende trend. Voor ons is het daarom belangrijk dat we voldoende biologische zuivel kunnen leveren aan grote partijen als Albert Heijn en Jumbo,” aldus Spijkervet.

De duurzame aanpak van Vechtenaer sluit ook aan bij de manier waarop Holland Foodz zijn snoep produceert. Dat gebeurt op een ambachtelijke manier zoals snoep al in de 19e eeuw in Oosterhout werd gemaakt. Spijkervet: ,,We maken dat op authentieke wijze met natuurlijke ingrediënten en stoppen er geen varkensgelatine, conserveringsmiddelen of kunstmatige kleurstoffen in.”

De overname van Vechtenaer werd deze week bekrachtigd. Voor de werkgelegenheid heeft het geen gevolgen. De werknemers van Vechtenaer blijven gewoon in dienst. De komende maanden gaan de bedrijven zich richten op de introductie van biologische boter- en kaasspecialiteiten bij Nederlandse supermarkten.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.