Afvalinzameling: goed om te weten Extra glasbakken, papierinzameling voor hoogb…

[ad_1]
Afvalinzameling: goed om te weten

Extra glasbakken, papierinzameling voor hoogbouw en nieuwe inzameldagen voor 2017

Sinds 1 januari is er het een en ander veranderd in de afvalinzameling. Graag vragen we nog even uw aandacht voor het volgende:

Glasinzameling: extra glasbakken voor extra capaciteit
Sinds 1 januari is de glasinzameling gewijzigd. Glas wordt niet meer huis-aan-huis ingezameld, maar moet naar de glasbak gebracht worden. De afgelopen weken ontvingen we verschillende meldingen over volle glasbakken. Onze medewerkers rijden elke dag een ronde om deze meldingen af te handelen.

Daarnaast zijn we volop bezig met het uitbreiden van de capaciteit voor de glasinzameling. Deze week worden ondergrondse plastic containers omgebouwd tot glascontainers. De komende tijd worden er ook ondergrondse glascontainers bijgeplaatst. Daarmee komt er extra capaciteit voor glas beschikbaar. De komende weken inventariseren we bovendien waar we capaciteit tekort komen, zodat we daar gericht op kunnen inspelen.

Papierinzameling bij hoogbouw
Er blijkt nog wat onduidelijkheid te bestaan over de papierinzameling bij hoogbouw. Bij hoogbouwadressen wordt oud papier en karton één keer in de twee weken opgehaald. Kijk daarvoor op de afvalkalender van 2017:

Hoogbouw adressen mogen papier op dezelfde dag aanbieden als de rest van de wijk het papier in containers aan de straat zet. Hiervoor kijkt u naar de blauwe vakjes/dagen op de kalender.
Twee weken daarna mogen kratten papier weer aan de straat worden gezet. Dit kan op dezelfde dag als het restafval in de wijk aan de straat staat. Dit is herkenbaar aan de grijze vakjes/dagen op de afvalkalender
Nieuwe inzameldagen voor 2017
Om te voorkomen dat uw afval te lang moet wachten op de vuilniswagen, adviseren wij u om de nieuwe afvalkalender van 2017 goed te raadplegen. De oude is niet meer geldig. U kunt natuurlijk ook de Afvalwijzer downloaden op uw telefoon, of de afvalkalenderpagina raadplegen.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.