Ideeën voor voormalige schoollocatie ‘t Zandoogje welkom Gemeente Oosterhout is…

[ad_1]
Ideeën voor voormalige schoollocatie ‘t Zandoogje welkom

Gemeente Oosterhout is op zoek naar een nieuwe functie voor de locatie van het voormalig schoolgebouw ’t Zandoogje, gelegen in de wijk Vrachelen. De huidige units zijn verkocht en worden binnenkort verwijderd. Inwoners en marktpartijen zijn van welkom om hun ideeën aan te dragen tijdens de marktverkenning. Deze duurt van 18 januari tot en met 19 maart.

Aanleiding
Gemeente Oosterhout is op zoek naar een nieuwe functie voor de locatie van het voormalig
schoolgebouw ’t Zandoogje gelegen in de wijk Vrachelen. De planlocatie was tot voor kort in
gebruik als tijdelijke schoollocatie. Begin 2015 is de conclusie getrokken dat tijdelijke
huisvesting niet meer noodzakelijk is voor het huisvesten van leerlingen. In de units is ook het
kunstenaarscollectief stichting BOCK circa een jaar gehuisvest geweest. Daarnaast is de
locatie in beeld geweest voor de tijdelijke opvang van minderjarige vluchtelingen. De opvang
heeft niet plaatsgevonden en dit is ook niet meer aan de orde. De gemeente is nu op zoek
naar een nieuwe functie voor het plangebied.

Marktverkenning
Burgemeester en wethouders van gemeente Oosterhout willen graag weten wat voor ideeën
er in de markt en bij inwoners leven voor een nieuwe functie van het plangebied, zodat
daarmee in de besluitvorming rekening gehouden kan worden. Ondernemers, commerciële
partijen en inwoners van gemeente Oosterhout in de omgeving wordt gevraagd om met ideeën te
komen. Mensen met ideeën kunnen deze uiterlijk tot en met 19 maart aanleveren via idee@oosterhout.nl. Alle informatie over het plangebied is te vinden op www.oosterhout.nl/zandoogje. Direct aanwonenden van ’t Zandoogje zijn geïnformeerd over de marktverkenning.
Proces
Na het verstrijken van de reactietermijn, wordt bekeken of de ideeën voldoen aan wet- en regelgeving en geldend beleid en in hoeverre ingediende functies aansluiten op (of juist strijdig zijn met) andere ontwikkelingen in Oosterhout. Uiteindelijk neemt het college, dan wel de gemeenteraad van Oosterhout een besluit over de toekomstige functie van ‘t Zandoogje. Het college beoordeelt het idee voor de ingediende functie op (financieel) rendement.

Huidige units
De huidige units van voormalig schoolgebouw ’t Zandoogje zijn verkocht. Deze worden half februari verwijderd. Hierdoor maken deze units geen onderdeel uit van de marktverkenning.


[ad_2]

Source

3 Comments

 1. Aan ons bewoners is gevraagd om ideeën kenbaar te maken over de invulling van het terrein aan de ingang van de Vlindervallei.

  Wat betreft mijn idee het volgende:

  Misschien zou op de vrijgekomen locatie een soort botanische- annex groentetuin gemaakt kunnen worden. Dit zou kunnen gebeuren door middel van de aanleg van futuristische kassen, verwarmd door zonnepanelen, waarin de schooljeugd, als educatief onderwijs, haar eigen groenten kan verbouwen. Er zou daar dan ook tevens een soort keuken gemaakt kunnen worden waarin de groente wordt verwerkt, bereidt en die de jeugd daar ter plaatse kan nuttigen. Zo leren zij op jonge leeftijd gezond te eten uit hun eigen tuin en hoe zij de groente kunnen kweken en bereiden. Daarnaast zou het ook een ontmoetingsruimte kunnen worden voor ouderen die in een exotische, warme ruimte elkaar kunnen treffen en wat koffie kunnen drinken.
  E.e.a. zou gerund kunnen worden door vrijwilligers, go- medewerkers en de scholen. Tevens zouden hier ook mindervaliden en mogelijk ook geestelijk gehandicapten een taak kunnen krijgen.

  Tot zover mijn idee

  Mvrgr.
  E. Leijendekkers

 2. Ik vind dat een super idee. zeker met de uitbreiding van wat er aan woonruimte gaande is achter het kanaal kan dit punt dienen als rustpunt voor als je naar het Oosterhoutse centrum wandeld Het is altijd stukken beter dan die varkens Megastal aan de andere kant van Oosterhout bij camping het Haasje waar 4700 fokzeugen de sfeer en de natuur gaan verpesten

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.