Oosterhout Vandaag van zaterdag 28 januari 2017 Vanuit de ORTS studio aan de Br…

[ad_1]
Oosterhout Vandaag van zaterdag 28 januari 2017

Vanuit de ORTS studio aan de Bredaseweg presenteert Peter de Hoogh deze zaterdageditie van Oosterhout Vandaag.
Van 15.00 uur tot 17.00 uur praat hij met gasten over cultuur, carnavalstradities,boeken en maatschappij en politiek.

In het eerste uur praat Peter met Oud voorzitter Gerard Oomen van Abrahamdag Oosterhout. Het Abrahambeeld aan de Slotlaan is 50 jaar geworden en moet nodig vervangen. Gerard brengt huidig voorzitter Wim van Neutegem mee. Een gesprek over een versleten Abraham beeld en een mooie traditie.
5 februari vindt alweer de 32ste editie van de ‘Kaaise Dweildag’ plaats. Over dit jaarlijkse kapellenfestijn komen de organisatoren van stichting de Gangmaokers vertellen.
Daarna aandacht voor voorlezen! Van 25 januari tot 4 februari 2017 zijn het Nationale Voorleesdagen. Te gast zijn Ans van Hooijdonk van Bibliotheek Theek 5 en Oosterhouts bekendste Kinderboekenschrijver Eus Roovers. En misschien leest Eus een fragment uit zijn nieuwste boek de Feyenoordavonturen van Panda, Bever en Stekelvarken. De moeite van luisteren waard dus.

Het tweede uur staat in het teken van politiek.
Een jaar geleden organiseerde Oosterhout Vandaag een debat naar aanleiding van de mogelijke komst van een asielopvang naar Oosterhout. Met de Tweede Kamer verkiezingen op komst wil Oosterhout Vandaag kijken hoe de verhoudingen er nu voorstaan. Een debat tussen Andreo Sips, de woordvoerder van het verzet tegen een AZC destijds, Arno Evers, fotograaf en observator Leo de Jager en Eugene Springer. Een debat over politieke verhoudingen.
En natuurlijk neemt Peter de tijd om terug te blikken op de raadsvergadering van dinsdag 24 januari jongstleden. En dat doet hij met Marleen Hemmer van D66oosterhout, Jan Peters van VVD Oosterhout en namens CDA Oosterhout schuift Jelle Alkema aan.

Genoeg boeiende onderwerpen en fijne muziek dus om te luisteren naar het zaterdagmiddag magazine van Oosterhout.
Wim Wilthagen zorgt voor de techniek.
Van 15.00 uur tot 17.00 bij de lokale omroep van Oosterhout, de ORTS.

[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.