Wat vliegt de tijd als je radio maakt. Voor je het weet is het weer 17.00 uur. M…

[ad_1]
Wat vliegt de tijd als je radio maakt. Voor je het weet is het weer 17.00 uur. Maar wat hadden weer fijne gasten bij de zaterdag editie van Oosterhout Vandaag.
In het eerste uur kwamen Gerard Oomen en Wim van Neutegem vertellen over de vervanging van het Beeld van Abraham en komende Abrahamdag in oktober van dit jaar. Een nieuw beeld kost geld en als u dat over heeft mag u zich wat Gerard en Wim melden via www.abrahamdag.com. Daar vind je ook alle andere informatie over komende Abrahamdag.
Zo’n ander feestelijk genomen is de Kaaise Dweildag! Theo Poortvliet en Elle Joosen van stg de Gangmaokers kwamen er bij ons in de studio over vertellen. Dit jaar vindt de Kaaise Dweildag plaats op zondag 5 februari ’17. Theo en Elle vertelden dat ze bij de organisatie nog best een paar extra handjes kunnen gebruiken. Lijkt je dat leuk? Stuur dan een mail naar info@kaaisedweildag.nl
Er lijkt een nieuw duo geboren bij #OVOZ: dus Ans en Eus! Ans van Hooijdonk van Theek5 en Eus Roovers waren te gast in verband met de nationale voorleesdagen. Die starten op 25 januari. Ans & Eus bleken ware pleitbezorgers van het voorlezen aan jonge kinderen. Wie iemand kans wil laten maken op het nieuwste voorleesboek van Eus Roovers: de Feyenoord avonturen van Panda, Bever en Stekelvarken moet een berichtje achterlaten op de Facebook pagina van Oosterhout Vandaag en ons duidelijk maken waarom jouw kandidaat het gesigneerde boek van Eus verdient!
In het tweede uur begonnen we met een debat ober de politieke verhoudingen. Hoe staan mensen er in en waarom stemmen ze zoals ze doen? Het gesprek tussen Eugene Springer, Andreo Sips en Leo de Jager en Arno Evers leidde uiteindelijk tot de conclusie dat problemen gewoon aangepakt moeten worden en dat met een goed gesprek en elkaar recht in de ogen kijken een heleboel verschillen overbrugt kunnen worden.
Terugblikken op de afgelopen raadsvergadering deden we met Marleen Hemmer van D66, Jan Peters van de VVD en Jelle Alkema van het CDA. Er wordt nog nagesproken over of de beslissing tot inzet van cameratoezicht nu een politieke keuze moet zijn of een bevoegdheid van een burgemeester. De partijen aan tafel waren blij met de investering van €90.000 in een tijdwaarneming systeem in zwembad de Warande. Het maakt de boel compleet.
Ook werd nog even gesproken over de opvang van statushouders in de Molenstraat. Ongelukkig met hoe het tot nu gelopen is hebben de drie raadsleden wel vertrouwen in de betrokken instanties om verbeteringen tot stand te brengen.

De techniek was deze editie in handen van Wim Wilthagen en Peter de Hoogh deed de presentatie.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.