MTB Tracks Oosterhout breidt uit en opent op 10 februari route Vrachelen De mou…

[ad_1]
MTB Tracks Oosterhout breidt uit en opent op 10 februari route Vrachelen

De mountainbike-route Vrachelen wordt vrijdag 10 februari officieel in gebruik genomen. Hiermee komt er een derde lus, die de parcoursen van Dorst en Cadettenkamp aanvult tot het langste (32km) en meest uitdagende MTB-netwerk van Brabant. Zo is het technische parcours Dorst is al jaren een begrip onder mountainbikers in heel Nederland. Wethouder Marian Witte verricht vrijdag 10 februari om 16 uur de opening in het bos op de kruising van de Pannenhuisstraat-Vrachelseheide (even voorbij kamphuis Ahoy). Zij wordt bijgestaan door een tiental vertegenwoordigers van de Oosterhoutse wielerclubs.

De Stichting Wielerpromotie Oosterhout, gesteund door de gemeente en vele sponsors, is verantwoordelijk voor aanleg en beheer van de route. Rob Huis en Maurice Koot zijn de mannen die buiten het voornaamste werk doen.

De realisatie van deze uitbreiding is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Oosterhout. Met de gemarkeerde MTB routes heeft Oosterhout een regionale sportieve trekpleister die continu zeer hoog scoort in de landelijke MTB tracks rankings. Anderzijds zorgen het fantastische beheer en onderhoud van parcoursbouwers Rob Huijs en Maurice Koot en de vormgeving van de routes ervoor dat in een klein gebied fietsen, wandelen en paardrijden goed samengaan. Voor deze uitbreiding is verder dank verschuldigd aan defensie, Rijksvastgoedbedrijf, Brabant Water en de vrijwilligers van Wielerpromotie Oosterhout.

Na de routes Dorst en Cadettenkamp is route Vrachelen de derde uit een reeks van vier. De volgende route die Stichting Wielerpromotie wil realiseren is route Vijf Eiken.

Meer informatie: www.mtbtracksoosterhout.nl



[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.