Nationale zwemselectie 18 en 19 februari in Oosterhout: KNZB Challenger Recrea…

[ad_1]
Nationale zwemselectie 18 en 19 februari in Oosterhout: KNZB Challenger

Recreatieoord de Warande, de thuishaven van de organiserende vereniging O.Z. & P.C. de Warande, ontvangt tijdens dit tweedaagse sportevenement topniveau uit het hele land. Zwemmers uit de Nederlandse selectie maken zich klaar om in Oosterhout top tijden te zwemmen.

Het Nationaal trainingscentrum, waar alle olympische zwemmers deel van uit maken, hebben een aantal testmomenten in hun drukke trainingsschema. Tijdens zo’n testmoment wordt de wedstrijd gesimuleerd als een groot internationaal toernooi, zwemmers zullen hierdoor gebrand zijn op een goede zwemprestatie. De KNZB Challenger Oosterhout is dit jaar één van de testmomenten voor deze ploeg.

Door de nieuwe elektronische tijdwaarneming voldoet het zwembad van Recreatieoord de Warande aan alle strenge eisen van de nationale zwembond. Oosterhout zet zich hiermee op de kaart bij de zwemtop wat gelijk resulteert in deze grote zwemwedstrijd. Kwalificeren voor internationale toernooien (zoals een EK, WK of Olympische spelen) moet namelijk in een zwembad die aan alle eisen voldoet. De kans is dus zeer aanwezig dat er grote namen uit de Nederlandse selectie hun races gaan zwemmen in het sportbad van De Warande.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.