Wijkagenten flyeren tegen auto-inbraken Wijkagenten Miriam van Meel en Sandra S…

[ad_1]
Wijkagenten flyeren tegen auto-inbraken

Wijkagenten Miriam van Meel en Sandra Seghers van de wijk Dommelbergen hebben dinsdagmiddag 31 januari 2017 in en rondom winkelcentrum Arkendonk geflyerd. Ze kregen daarbij hulp van de gemeentelijke handhavers. Met de flyeractie willen de wijkagenten aandacht vragen voor het gestegen aantal auto-inbraken in de wijk.

De wijkagenten hebben geconstateerd dat het de inbrekers niet persé te doen is om ingebouwde navigatiesystemen en airbags, of om waardevolle spullen zoals gsm’s, tablets en laptops. Ook het zichtbaar achterlaten van kleingeld of bijvoorbeeld kleding in de auto kan al leiden tot een auto-inbraak. Vandaar dat de wijkagenten buurtbewoners via de flyer oproepen verdachte situaties, verdacht gedrag of verdachte personen actief te melden aan de politie. Ook geven ze tips om auto-inbraak te voorkomen.

De belangrijkste tips zijn:

Doe de deuren, ramen en de kofferbak van uw auto altijd op slot
Parkeer uw auto op een plaats waar veel mensen komen en/of waar veel verlichting is
Haal uw (waardevolle) spullen uit de auto, maar laat ook kleingeld, kleding en dergelijke niet zichtbaar in de auto achter.
Uiteraard geldt: Ziet u iets verdachts, twijfel dan niet, bel direct 112!


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.